Desi Comisia de Disciplina a FRF a decis suspendarea stadionului din Stefan cel Mare pentru doua etape, surse din Liga Profesionista de Fotbal sustin ca forul condus de Dumitru Dragomir este hotarit sa reduca pedeapsa dictata, iar derby-ul Dinamo-Steaua sa se joace cu suporterii in tribune. LPF nu doreste ca prin mentinerea sanctiunii sa provoace un adevarat razboi civil

Dupa incidentele de la meciul Farul-Dinamo, in care suporterii bucures tenilor au avut un conflict cu fortele de ordine, Comisia de Disciplina a FRF a decis suspendarea stadionului din Stefan cel Mare pentru doua etape.

Totusi, surse din interiorul Ligii Profesioniste de Fotbal au dezvaluit ca pedeapsa dictata va fi micsorata la doar o etapa, motivul fiind acela ca, in etapa a 21-a, in Groapa se va disputa derby-ul campionatului, intre Dinamo si Steaua.

"Este ciudat ca un asemenea joc sa se dispute fara spectatori, fiindca ar semana cu o partida amicala. Comisia de Disciplina trebuia sa ia o astfel de masura, deoarece s-a ajuns prea departe. Sint convins ca, dupa ce se va judeca apelul cerut de conducerea dinamovista, totul va reveni la normal", a spus oficialul Ligii.

Un alt motiv pentru care actuala situatie se va schimba il reprezinta si reciprocitatea in cazul biletelor pe care clubul din Ghencea o are cu Dinamo. Deoarece nu sint implicati in nici un fel in acest conflict, fanii Stelei vor face presiuni pentru a li se da voie sa-si sustina favoritii din tribuna. "Nu putem sa riscam un scandal, fiindca suporterii oaspetilor au dreptate.

Sintem convinsi ca daca s-ar pastra actuala pedeapsa, la portile stadionului Dinamo vor fi mii de oameni, care sub influenta nervilor ar face cine stie ce nenorocire. Daca era un joc cu oricare echipa din Divizia A, puteam sa stam linistiti, dar in acest caz nu putem sa riscam sa declansa m un razboi civil", este de parere aceeasi sursa.

Dinamo a depus memoriu

Hotarirea Comisiei de Disciplina ca Dinamo sa joace cu portile inchise urmatoarele doua partide de pe teren propriu i-a enervat la culme pe oficialii din Stefan cel Mare. Duminica, directorul general al dinamovistiilor, Gigi Netoiu, a contestat decizia Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, spunind ca nu i se pare normal ca echipa sa sufere de pe urma manifestarilor suporterilor.

Ieri, directorul sportiv Constantin Danilescu a recunoscut ca Dinamo a depus memoriu la federatie iar acum asteapta ca acesta sa fie judecat lunea viitoare.

Pulhac a alergat alaturi de colegi

Cristian Pulhac s-a antrenat ieri pentru prima data alaturi de dinamovisti, dupa accidentarea suferita in prima etapa, in partida cu Otelul Galati. Cu mina inca imobilizata in ghips, fundasul stinga al dinamovistilor a efectuat mai multe reprize de alergari, iar timp de citeva minute a lucrat si cu mingea.

In schimb, atacantul Claudiu Niculescu s-a pregatit separat, acuzind dureri la piciorul drept. Portarul Cristi Munteanu a lipsit de la sedinta de pregatire, fiind invoit de antrenorul Ion Marin, dupa ce duminica a fost nas.

Autor: Marian Bratu, Catalin Muresanu