Principalii datornici ramin companiile aflate in proprietatea statului

de     Cotidianul
Luni, 15 mai 2006, 0:00Datoriile la bugetul general consolidat la 31 martie au totalizat 16,16 miliarde de lei noi, adica peste 4,6 miliarde de euro, suma care ar acoperi fara probleme costurile construirii celor 700 de kilometri de autostrada aferenti Coridorului IV european.

Obligatiile restante la bugetul general consolidat inregistrate la 31 martie au crescut cu 4,79 % fata de cele inregistrate la sfirsitul lunii decembrie 2005 cifrindu-se la 1,61 milioane lei noi, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Aceasta crestere importanta are la baza in principal acumularea de catre marii contribuabili de debite curente la nivelul anului 2006, care nu au fost achitate si pentru care au fost calculate penalitati pina la 31 martie. Restantele catre stat se penalizeaza cu 0,1% pe zi.

Marii contribuabili inregistrau obligatii restante in valoare totala de peste 9,1 miliarde de lei, in crestere cu nu mai putin de 17,7% fata de 31 decembrie 2005.

Din aceasta suma, patru miliarde de lei reprezentau sume restante aflate in procedura de executare silita in vederea recuperarii acestora, 2,8 miliarde de lei reprezentau obligatii restante pentru care au fost acordate inlesniri la plata, iar 1,9 miliarde lei erau sume restante aflate in procedura de administrare speciala.

Un numar de 377 de mari contribuabili inregistrau la sfirsitul lunii martie obligatii restante in valoare totala de 3,4 miliarde de lei numai la bugetul de stat. 199 de contribuabili mari se afla in procedura de executare silita pentru recuperarea obligatiilor restante in suma de 1,5 miliarde de lei.

Printre ei se regasesc Termoelectrica SA, cu 23% din suma, Inchiderea - Conservarea Minelor SA - 20,8%, si CFR SA cu 18%.

Datoriile IMM scad

La aceeasi data erau inregistrati pe site-ul ANAF contribuabilii mici si mijlocii care inregistrau la sfirsitul lunii martie obligatii restante la bugetul general consolidat in valoare totala de sapte miliarde de lei, in scadere cu 8,28% fata de sfirsitul lunii decembrie.

Top 5 datornici la bugetul de stat

Compania Nationala a Huilei - 1,12 miliarde de lei
Termoelectrica - 363 de milioane de lei
Societatea pentru Inchiderea Minelor - 328 de milioane de lei
UCM Resita - 120 de milioane de lei
Electroputere - 94,7 milioane de lei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


95 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by