Echipele de salvare au gasit miercuri dimineata, pe fundul lacului Golesti trupul neinsufletuit al pilotului elicopterului prabusit ieri, in lacul din judetul Arges.

Acesta este Adrian Marinescu de 44 de ani, transmite Antena 3.

Comandorul efectuase 2 400 de ore de zbor pe elicoptere Puma si a fost, timp de trei luni, comandant al Aeroportului International Kabul.

Corpurile neinsufletite ale celorlalti doi membri ai echipajului au fost gasite miercuri seara, dar nu au putut fi scoase fiind prinse intre fiarele contorsionate ale elicopterului.

Unul este locotenentul Adrian Cioarba, pilot pe elicopter din 2004, avand 108 ore de zbor, din care 58 pe elicoptere de tip Puma.

Celalalt, maistrul militar Constantin Hurchi este mecanic de bord din anul 1990.

Aducerea la suprafata a elicopterului prabusit a fost amanata pentru zilele urmatoare el fiind prins in malul de pe fundul lacului.

Un elicopter al Ministerului Apararii Nationale a cazut, marti, in lacul de acumulare de la barajul Golesti, din judetul Arges, in timp ce efectua o misiune militara.

Deocamdata, nu se cunosc cauzele producerii incidentului, care putea fi generat de o eroare umana sau o defectiune tehnica, conditiile meteorologice fiind favorabile zborului.

Imprejurarile producerii incidentului sunt cercetate de o comisie formata din specialisti ai Fortelor Aeriene si procurori militari.