Fiecare solicitare pentru acordarea etichetei ecologice in cazul unui produs va scoate din buzunarul producatorilor intre 300 si 1.300 de euro, a decis, ieri, Guvernul. Suma reprezinta tariful pentru procesarea solicitarii respective, iar aplicarea etichetei ecologice pentru diverse produse si servicii este voluntara.

"Aplicarea etichetei ecologice se va realiza, pe teritoriul Romaniei, in conformitate cu prevederile europene, devenite obligatorii dupa aderarea la UE. Operatorii economici, care au obtinut eticheta ecologica, vor plati anual un tarif pentru utilizarea acesteia.

El este egal cu 0,15 % din volumul anual al vanzarilor produsului care a obtinut eticheta ecologica in cadrul Comunitatii", se arata intr-un comunicat al Guvernului. Tariful anual minim va fi echivalentul in lei a 500 euro pe grupa de produse si pe operator economic, iar tariful maxim va fi echivalentul in lei a 25.000 euro.

Acordarea etichetei ecologice se face dupa criterii ce urmaresc: reducerea consumului de energie, de apa, reducerea cantitatii de deseuri generate...

Integral in Gandul