Cea de a treia editie a Festivalului de Muzica Tanara PROMETHEUS este in plina desfasurare. Festivalul care a inceput joi, 12 iulie, se desfasoara la Sf. Gheorghe, in Delta Dunarii, si se va incheia sambata, 21 iulie, cu Gala Decernarii Premiilor.

Potrivit regulamentului concursului, concurentii vor sustine un recital si o proba pe un text impus. Publicul va juriza presttia concurentilor, prin votul sau fiind desemnat castigatorul Marelui Premiu.

Dupa seara de deschidere a festivalului, in care cei 7 concurenti si-au prezentat cartea de vizita, au inceput recitalurile. Au evoluat Alina Zaharia, din Bucuresti, in varsta de 26 ani, Jenica Harja, din Galati, in varsta de 21 ani, Mircea Iordache, din Tulcea, in varsta de 25 de ani, Silvan Stancel, din Alba Iulia, in varsta de 29 ani, Paula Tarau, din Simleul Silvaniei, in varsta de 16 ani.

In urmatoarele seri vor sustine recitaluri Ovidiu Scridon, din Tarnaveni-Mures, in varsta de 30 de ani, Grupul UNDE, din Cluj Napoca, compus din IOAN ONISOR, - voce, chitara, CRISTINA PATRASCU - voce, chitara si SANDRA POP - voce, clapa, percutie.

Conform traditiei Festivalului, pentru seara de vineri, 20 iulie, concurentii pregatesc o piesa pe un text impus. Anul acesta vor avea o sarcina dificila: vor imbraca muzical poemul ‘Avem timp’ al lui Octavian Paler, informeaza organizatorii. In aceeasi seara Jul Baldovin va sustine un recital de muzica folk si va prezenta un gen muzical adus din Canada, care se numeste fingerstyle.

Sambata, 21 iulie, in cadrul Galei Decernarii Premiilor, vom afla cine a fost favoritul publicului, prezent la Festivalul de Muzica Tanara Prometheus.

Castigatorul Marelui Premiu este cel care va obtine punctajul maxim in vrma votului publicului care acorda note concurentilor pentru recitalul sustinut si pentru piesa pe textul impus. Seara se va incheia cu un recital de muzica folk al americancei Heidi Schmidt.

In zilele petrecute la Sf. Gheorghe, concurentii s-au imprietenit cu marea si cu nisipul, s-au bucurat de compania pelicanilor si a nuferilor in plimbarea facuta in Delta cu barcile pe canale, au dezbatut pe larg ideea de muzica folk si nu numai, si s-au imprietenit cu publicul calduros din Sf. Gheorghe, care i-a urmarit seara de seara, de la inceputul Festivalului.

Noutatea editiei 2007 este aceea ca Festivalul este transmis live pe www.radio3net.ro.