Dupa ce boxerii romani au fost prinsi la furat in SUA, echipa nationala de rugby a Rusiei a ramas fara echipament in Hotelul Student Parc din Bucuresti.

Dupa ce trei pugilisti romani au fost prinsi la furat in SUA, un nou scandal de proportii zguduie imaginea Romaniei. Venita la Bucuresti pentru meciul oficial cu „stejarii”, programat duminica, in Cupa Europeana a Natiunilor, reprezentativa de rugby a Rusiei a ramas fara echipament in Hotelul Student Parc, din Complexul Lacul Tei. Povestea seamana cu un film politist de proasta calitate.

Sefii hotelului, cu batista pe tambal

Rugbistii rusi au facut greseala ca, marti seara, dupa antrenament, sa lase o parte din echipament la uscat, in holul hotelului. Dimineata n-au mai gasit mare lucru, la un inventar sumar constatandu-se disparitia a noua perechi de ghete cu crampoane, cinci perechi de pantofi sport si multe tricouri de antrenament.

Rusii au instiintat Federatia Romana de Rugby (FRR). Cu scuzele de rigoare, oficialii FR Rugby s-au oferit sa-i ajute pe rusi, trimitandu-le inaintea antrenamentului de aseara zece perechi de ghete.

Politistii sositi la hotel ieri- dimineata au fost intampinati de Sorina Angelescu, administratorul stabilimentului, care le-a transmis senina oamenilor legii ca problema s-a rezolvat. Intr-o declaratie pe proprie raspundere, Angelescu sustine ca echipamentul sportiv a fost gasit intr-o debara, acolo unde fusese depozitat de o femeie de serviciu.

Ulterior insa, administratorul avea sa declare ca echipamentul fusese luat chiar de ea si pus la uscat.

Acuzatii de dare de mita

Politistii de la Sectia 7 au anuntat ca a fost solutionat cazul si ca oficialii rusi nu au depus niciun fel de plangere. Ulterior lucrurile s-au complicat.

Reprezentantii Federatiei Romane de Rugby au sustinut ca oaspetii au reclamat furtul. Mai mult, spre seara, un membru al delegatiei ruse, citat de Mediafax, a relatat ca, de fapt, echipamentul nu a fost gasit si ca politistii le-au sugerat sportivilor din Rusia sa nu reclame furtul, fiindca oricum cazul nu va fi rezolvat.

Oficialul respectiv a povestit cum, dupa plecarea oamenilor legii, delegatia Rusiei a fost contactata de o doamna care s-a prezentat a fi din conducerea hotelului si care le-a cerut sa musamalizeze cazul, urmand sa primeasca in schimb suma de 2.000 de euro, prin care sa fie acoperita paguba.

Rusii nu-si explica disparitia

Atmosfera de la Hotelul Student Parc, din Complexul Studentesc Tei, era aseara calma. O parte dintre rugbistii rusi si-au luat linistiti cina si nu pareau afectati de evenimentul neplacut care a facut valva ieri.

Holul unde sunt camerele jucatorilor rusi arata si aseara ca o uscatorie. Pe toate caloriferele de-a lungul culoarului atarnau echipamentele de antrenament ale sportivilor.

Sorina Angelescu, directoarea hotelului, a sustinut permanent ca ea a fost cea care a gasit ghetele ude, ca le-a pus la uscat si mai tarziu le-a gasit stalcite. „Le-am aruncat cu mana mea”, a spus categoric Angelescu, care a refuzat cu indarjire sa se lase fotografiata.

Cinci dintre membrii delegatiei ruse au cinat aseara in restaurantul hotelului si nu au dorit sa vorbeasca despre incidentul legat de disparitia echipamentului.

Dimitri Afinoghenov, managerul general al nationalei ruse, ne-a declarat ca ghetele trimise de Federatia Romana de Rugby n-ar fi ajuns la echipa sa. „Noi am anuntat politia. Dupa tot acest scandal, nici acum nu stim unde sunt ghetele noastre. Au mai disparut niste maruntisuri, brauri si tricouri.

Acestea nu sunt insa importante”, a precizat Afinoghenov, care parea sa suspecteze ca a fost vorba de un furt.

Traducatorul antrenorului francez al selectionatei ruse, o persoana de culoare care vorbeste limba lui Vladimir Putin, ne-a spus ca el stie doar de patru perechi de ghete care au disparut si ca n-au fost aruncate, asa cum spunea directoarea hotelului. „Eu le-am vazut de dimineata. Erau distruse, arse”, ne-a explicat traducatorul.

integral in EvZ

Referitor la cele zece perechi de ghete trimise de Federatia Romana de Rugby, el a adaugat: „Bine ca nu jucam desculti”. Dupa cina, rugbistii urmau sa aiba o sedinta, fara legatura insa cu incidentul din timpul zilei.