Testele de rezistență pentru pasajul de la Doamna Ghica au început joi dimineață, a anunțat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu. Circulația pe pasaj va fi deschisă după finalizarea testelor, undeva la începutul lunii septembrie, a anunțat de mai multe ori primarul general, Nicușor Dan.

Pasaj Doamna Ghica 3Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

„Astăzi au început primele probe la Pasajul Doamna Ghica - testele statice. Pentru realizarea acestor măsurători sunt folosite 8 autoutilitare de mare tonaj care sunt poziționate în diferite puncte ale pasajului. După finalizarea acestor probe, Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial va realiza testele dinamice, luni și marți, 28-29 August”, a anunțat Stelian Bujduveanu.

După trei ani de întârzieri, lucrări amânate de nenumărate ori și trafic infernal, pasajul Doamna Ghica ar urma să fie dat în folosinţă peste aproximativ două săptămâni. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care spune însă că pasajul nu rezolvă problema structurală a traficului.

  • „Oraşul este complicat şi ca să rezolvi o problemă de structură a oraşului trebuie să acţionezi structurat. Nu mai merge să pui un pod aici, un pod acolo.
  • În două săptămâni o să dăm drumul la podul de Doamna Ghica. Am muncit mult acolo. Nu o să rezolvăm mare lucru. Adică în intersecţia aceea se va circula mai bine, dar oamenii vor trece şi se vor bloca în intersecţia următoare.
  • Ce trebuie noi să facem este: să dezvoltăm transportul în comun, să reparăm toate liniile de tramvai, să aducem tramvaie noi, o să mai vină 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze din fonduri europene sau din Fondul nostru naţional de mediu", a declarat Nicușor Dan, luni, la B1Tv, conform Agerpres.

Pasajul de la Doamna Ghica este făcut de Primăria Capitalei, constructorul fiind Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane. Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020. Pasajul este făcut de Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 2 contribuind cu o parte din bani.

Pasajul este prevăzut cu două benzi pe sens. Are o lungime de 216 m, iar rampele de acces au lungimi de 96 m. Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție a fost estimată la 110.034.377,95 lei fară TVA.