Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost amendat de Inspectoratul de Stat pentru Construcții (ISC), cu 10.000 de lei, pentru că nu a prelungit/reînnoit două certificate de urbanism pentru construirea unor turnuri în Parcul Grozăvești, a scris edilul pe pagina de Facebook.

Copaci tăiați în Parcul Grozăvești 4Foto: Hotnews
  • ”Fosta administrație a emis două certificate de urbanism pentru construirea în parcul Grozăvești a unor blocuri cu peste 20 de etaje. Deoarece PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanță (unul dintre motive fiind chiar schimbarea regimului de construire în Parcul Grozăvești), mi se pare aiurea să fiu obligat să prelungesc certificatele de urbanism emise în baza PUZ-ului anulat.
  • În interpretarea ISC a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, deoarece procesul de autorizare a fost inițiat anterior anulării PUZ-ului Sectorului 6, aș fi obligat să emit automat prelungirea. Apoi, ar urma, automat să fiu obligat să emit autorizația de construire”, a explicat Ciucu.

Acesta spune că va proteja interesul public, spațiul verde, urbanismul de calitate.

  • ”Răul a fost deja făcut în multe situații iar în capul meu se sparg PUZ-uri și PUD-uri votate iresponsabil în mandatele anterioare. Sunt multe.
  • Până acum am păzit ce am putut păzi, de acum vor începe să vină după mine.
  • Nu-i nimic, pentru mine este important să am dreptatea și pe dumneavoastră de partea mea.
  • Dedic aceste rânduri contestatarilor mei (puțini, ce-i drept) din cartierul Grozăvești”, a scris Ciucu pe pagina de Facebook.

Bucăți din Parcul Grozăvești au fost retrocedate în primul mandat al primarului Cristian Poteraș. O parte ar fi ajuns la familia fostului primar al Sectorului 6, potrivit unei investigații făcude de Rise Project.

În această primăvară toți copacii de pe zona retrocedată în parc au fost tăiați ilegal. În urma sesizărilor făcute de cetățeni și de presă.

HotNews.ro a scris aici despre subiect.

Atunci am întrebat la Primăria Sectorului 6 dacă proprietarii doresc să construiască ceva pe spațiul verde.

Potrivit răspunsului transmis de instituție la solicitarea HotNews.ro, aceștia au cerut și obținut un certificat de urbanism pe 15 aprilie 2020 pentru construire de asambluri de locuințe colective, birouri și funcțiuni mixte, cu regim de înălțime maxim 75 de metri, cu subsol, demisol, parter și 23 de etaje. Proprietarii au cerut prelungirea certificatului de urbanism.

  • „A fost cerut și emis în data de 15.04.2020 un certificat de urbanism, pentru alipire terenuri, construire de asambluri de locuințe colective, birouri și funcțiuni mixte, cu regim de înălțime maxim 75 de metri, cu subsol, demisol, parter și 23 de etaje.
  • Certificatul emis este pentru terenuri în suprafață totală de 34.604 mp și aparține SC Offices Developers&Investment SRL.
  • Certificatul de urbanism se încadrează în actele administrative pentru care se aplicau în perioada de stare de urgență, respectiv stare de alertă, Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
  • Astfel că după ridicarea stării de alertă beneficiarul a cerut prelungirea documentului”, se arată în răspunsul transmis de instituție.

După ce cetățenii din zonă au cerut în nenumărate rânduri protejarea spațiului verde, primarul Ciprian Ciucu nu a mai prelungit certificatul de urbanism.