Alte două companii municipale lichidate, o a treia intră în insolvență

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 2 august 2021, 13:58 Actualitate | Administratie Locala


Nicușor Dan
Foto: PMB
​Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de luni, lichidarea a două companii municipale - Cimitire Bucureşti SA şi Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA şi demararea insolvenţei pentru o a treia - Pază şi Securitate Bucureşti SA.

Potrivit hotărârilor adoptate, după aprobarea dizolvării companiilor Cimitire Bucureşti SA şi Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA în Adunările Generale ale Acţionarilor, Consiliile de Administraţie selectează lichidatorii.

Până acum au mai fost desființate Compania municipală Turistica București și Compania Managementul transportului.

Compania Municipală Cimitire Bucureşti (CMCB) SA nu a înregistrat venituri în 2018, iar în exerciţiile financiare 2018, 2019, 2020 a avut o pierdere cumulată de 19.837.846 de lei. Fondul de salarii în 2020 a fost de 8.049.052 de lei. În acelaşi timp, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU) a executat în 2020 cheltuieli de personal de 21.329.000 de lei şi cheltuieli bugetare totale de 46.432.000 de lei. Cheltuielile cu salariile au o pondere de 47% din capitalul social al CMCB, constituit din fonduri publice, potrivit referatelor de aprobare a hotărârilor.

"Dovada că înfiinţarea societăţii Compania Municipală Cimitire Bucureşti SA nu a fost şi nu este o soluţie oportună şi benefică pentru municipalitate constă în datele despre funcţionarea concretă a acesteia, aceasta fiind în prezent la limita insolvenţei, respectiv a falimentului. (...) ACCU are acelaşi domeniu de activitate ca CMCB SA, prestând acelaşi tip de serviciu public, dar, în fapt, prin dublarea organigramelor şi a bugetelor celor două entităţi, (...) se creşte în mod inutil nivelul cheltuielilor publice", se explică în documente.

Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA nu a reuşit să îndeplinească suficiente contracte din domeniul de activitate, care este unul dintre cele mai dezvoltate din Capitală, dovada fiind situaţiile financiare la finalul tuturor anilor de la înfiinţarea societăţii, ce reflectă pierderi (circa 1,4 milioane de lei în 2018, aproximativ 4 milioane de lei în 2019 şi circa 357.000 de lei în 2020).

Aşa cum reiese şi din raportul auditorului extern pentru anul 2020, societatea este supusă unor riscuri privind posibilitatea continuării activităţii din cauza unor procese pe rol împotriva sa, a pandemiei provocate de COVID-19 şi situaţiei financiare în care se afla compania la finalul anului 2020, se mai arată în documentele explicative.

Consilierii municipali au adoptat şi un proiect de hotărâre privind demararea procedurii de insolvenţă, prin procedură simplificată, a societăţii Pază şi Securitate Bucureşti SA.

Prin actul normativ, se acordă un mandat expres reprezentanţilor Municipiului Bucureşti, prin CGMB, în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii pentru convocarea Adunării Generate a Acţionarilor în vederea aprobării demarării procedurii de insolvenţă, prin procedură simplificată.

Conform raportului de specialitate, printr-o adresă din 28 aprilie, directorul general al Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti SA a informat Consiliul de Administraţie cu privire la situaţia economico-financiară a companiei, concluzia fiind că, din cauza datoriilor acumulate, "a salariilor foarte mari date cu uşurinţă unui personal TESA supradimensionat" încă de la început, din cauza imposibilităţii de a încheia noi contracte sau de prelungire a celor existente, singura soluţie rămâne solicitarea intrării în procedura de insolvenţă.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, în şedinţa CGMB, că, inclusiv la evenimente ale municipalităţii, s-au plătit alte firme de pază. "La Compania Cimitire situaţia este şi mai gravă. Aici există un raport al Ministerului Finanţelor pentru cheltuieli nejustificate, inclusiv pentru achiziţia de terenuri fără a exista raporturile legale obligatorii şi cu preţuri mult mai mari decât preţul pieţei, motiv pentru care există un dosar penal în curs", a adăugat Nicuşor Dan. (sursa: Agerpres)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11493 vizualizari

 • +20 (30 voturi)    
  caldura mare (Luni, 2 august 2021, 14:26)

  vax-albina [utilizator]

  Bravo Nicușor.
  Festina lente. Ușor dar bine.
  • -1 (7 voturi)    
   e bine si FESTILA lente (Luni, 2 august 2021, 15:49)

   hopsinoi [utilizator] i-a raspuns lui vax-albina

   decat deloc.
   • +3 (3 voturi)    
    Curtea de Conturi infestata de P$D (Marţi, 3 august 2021, 9:05)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui hopsinoi

    Taca, iar tace, acopera matrapazlacurile DUamnei Gabi.
 • -21 (39 voturi)    
  bravo (Luni, 2 august 2021, 14:34)

  cucuveauamov [utilizator]

  inca o mare realizare! bucurestiul parca straluceste pe zi ce trece.
  • +7 (9 voturi)    
   Chiar vi se pare (Luni, 2 august 2021, 18:28)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   că se pot rezolva furturile și mânăriile de tot felul comise timp de treizeci de ani doar strâmbând din nas ca Samantha? Nu aștept însă bun simț de la dumneavoastră. Vă știu de multă vreme ca postac PSD.
 • +15 (19 voturi)    
  Și cine plătește pentru astea? (Luni, 2 august 2021, 14:36)

  BEDE [utilizator]

  Sigur că s-au făcut afaceri din care unii au câștigat din banii contribuabililor și nu au dat nimc în schimb. Cine plătește daunele? Tot noi, contribuabilii? Nu este nimeni luat de DNA?
  Trist este că, până una-alta, cetățenii văd că nu li se ridică gunoaiele și, nu chiar fără temei, dau vina pe primar... Iar cei care au fuarat mai înainte rămân nepedepsiți și este probabil să câștige următoarele alegeri.
  • -6 (18 voturi)    
   Egzact (Luni, 2 august 2021, 15:21)

   palatin [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Fara urmari PERSONALE pentru cei care au furat, ramane doar o alta petarda in circul Dâmbovitean. Nicusor lucreaza ca la carte.
  • +16 (22 voturi)    
   //// (Luni, 2 august 2021, 15:27)

   GigiButic [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Nu numai ca nu plateste nimeni pagubele salariile sinecurile faraonice date amantelor si beizadelelor psd alde si ale clanului topesc fireapandele daaar platim noi toti si lichidatorii ! si aia au onorarii mari de tot.
  • -7 (19 voturi)    
   Banii economisiti... (Luni, 2 august 2021, 15:30)

   AdevaratulProfet [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   ...cu siguranta vor fi investiti cu cap, cel mai probabil si in curatenie si deratizare...Daca va fi sustinut Nicusor, in 2024 Bucurestiul va fi mai curat ca niciodata...
   • +3 (7 voturi)    
    În ce să investească? (Luni, 2 august 2021, 15:43)

    BEDE [utilizator] i-a raspuns lui AdevaratulProfet

    Hmmm... Curățenia în sine nu este o investiție, ci o necesitate strinentă. Investiție ar fi ceva gen autobuze, tramvaie, parcări, amenajări de parcuri.
    A! Și a propos de curățenie: se vede cu ochiul iliber că este mai rău decât anuu trecuți. Și aceasta va face să fie penalizați la vot cei care sunt acum, fapt care nu mă bucură știind ce hoți vor veni mai apoi: niște hoți mult mai mari.
    • -6 (6 voturi)    
     Da' de ce sa penalizeze uSRI-ul? (Luni, 2 august 2021, 17:54)

     Sympa [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

     Da' de ce cetatenii sa penalizeze uSRI-ul? Doar pentru ca e (mult mai multa) mizerie, colcaie sobolanii (mult mai multi) in micul Paris? Nu asta au votat? Ba da.

     Si inca ceva: STIAU sau ar fi trebuit sa stie ca ca niste fanfaroni indobitociti de urlatul prin piete, cu "scoli" in ONG-urile sorosiste, NU SUNT IN STARE sa faca nimic pozitiv...dar bucurestenii au votat "sa moara capra vecinului". adica, "caluse si catuse"; sa se termine cu apocalipsa bunastarii adusa de "ciuma rosie".

     Deci bucurestenii au fix, da' FIX ceea ce au votat: gunoaie si sobolani.
     • 0 (0 voturi)    
      Contractele pe mulți ani (Marţi, 3 august 2021, 11:31)

      coco04 [utilizator] i-a raspuns lui Sympa

      cu Primăria când s-au semnat?
  • +6 (6 voturi)    
   după cum (Luni, 2 august 2021, 18:21)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   am mai scris în urmă cu câteva ore și postarea nu a apărut (o apărea acum?), de plătit ar trebui să plătească fierea și membrii CGMB care au aprobat înființarea acestor surse pentru sinecuri din banii bucureștenilor.
   Pt. asta ar trebui dați în judecată. Din păcate însă nu există culpă penală pentru management prost, singura vină care i se poate imputa oficial.
 • +8 (24 voturi)    
  E bine si asa, Nicusor Presedinte! (Luni, 2 august 2021, 14:43)

  hopsinoi [utilizator]

  Se vede ca dl primar are o agenda pentru cetateni si se tine de ea. Furtul si sineCURile trebuie sa dispara din Romania cat mai repede.

  In curand rezolva si gropile, sobolanii si tantarii din Bucuresti. Pariu?
 • +20 (22 voturi)    
  Pe ce se duc banii bucurestenilor si nu numai (Luni, 2 august 2021, 15:26)

  persuasiv [utilizator]

  ''... Compania municipală Turistica București și Compania Managementul transportului.''
  sa razi sau sa plangi???
 • -7 (15 voturi)    
  Nicu Sordan (Luni, 2 august 2021, 15:55)

  Telemacara [utilizator]

  Nicusoare.... multe gropi pe trotuare si pe strada, buruienile cat casa, fatade care cad, parcagii si cersetori care sunt mai multi ca niciodata, mirosuri de ti muta nasu', wc uri inchise, marcaje pe strazi nu avem, mijloacele de trasport unele de 40 de ani (Tatra). Nici un santier de infrastructura inceput. Deplorabil fratioare....
 • -3 (11 voturi)    
  in ZONA Eroilor, Piata Operei semafoarele cazute (Luni, 2 august 2021, 16:09)

  Gryphus [utilizator]

  in Zona Eroilor, Piata Operei toate semafoarele sunt cazute, se ciscula dupa cum vrea fiecare iar POLITIA lipseste ca e prea cald pt organ
 • -10 (14 voturi)    
  Multi fraieri au plecat pe fenta PNL-USR... (Luni, 2 august 2021, 16:17)

  mike123 [utilizator]

  Si mai vor?!
  • +6 (8 voturi)    
   dar tu ai ramas ca prostul cu PSD pana la moarte. (Luni, 2 august 2021, 17:45)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui mike123

   dar tu ai ramas ca prostul cu PSD pana la moarte.
  • +4 (6 voturi)    
   până (Luni, 2 august 2021, 18:23)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui mike123

   și vanghelie râde de postarea ta.
 • +7 (11 voturi)    
  Rade drăcușorul... (Luni, 2 august 2021, 16:33)

  Jolly Roger [utilizator]

  Durează mult sa se repete ce a rămas în urmă vrancioaiei & clica psd.

  Dar parca vad un dracusor roșu cu un trident într o mana și un buchet de trandafiri in cealaltă, râzând de mana focului "stați să vedeți voi ce companii apar in 2024, când se întoarce găbița la primarie... Și ce contracte inatacabile o să facă!!!" :)))


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by