​FOTOGALERIE Străzile din Sectorul 1, pline de gunoi. Administrația Tudorache a lăsat datorii de circa 80 milioane lei, iar Romprest nu mai ridică depozitele necontrolate

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 2 decembrie 2020, 8:56 Actualitate | Administratie Locala


Gunoi Sectorul 1 - 9
Foto: Hotnews
De câteva zile, străzile din Sectorul 1 sunt pline de gunoi. Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare, a anunțat că nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri, adică tot ce aruncă oamenii pe stradă, la întâmplare, de la mobilă, cutii, electrocasnice sau gunoi menajer (deși o zi pe săptămână se ridică gratuit) deoarece Primăria Sectorului 1 nu a mai plătit de 4 luni facturile. Oliver Păiuși, consilier USR Sector 1, a declarat pentru HotNews.ro că Primăria Sectorului 1 are datorii de circa 80 milioane lei către Romprest, lăsate de vechea administrație, iar acestea nu pot fi plătite fiindcă nu sunt bani, dar și din cauza unor nereguli. Mai exact, tariful a fost majorat anul trecut, dar banii nu au fost prevăzuți în buget, astfel că nu s-au putut face plăți din aprilie.

Mai mult, Oliver Păiuși acuză că facturile Romprest ar putea fi umflate și s-ar fi facturat mai mult decât s-a făcut. HotNews.ro a contactat-o pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, dar aceasta a spus că deocamdată nu face declarații, dar va reveni cu mai multe informații.

Gunoi pe stradă în Cartierul Aviației


„Romprest nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri care ne costă 1, 6 milioane de lei pe lună. Este o sumă uriașă având în vedere că ridicarea gunoiului menajer din tot sectorul ne costă 2 milioane lei. În rest, deșeurile menajere sunt ridicate, la fel și cele de la coșurile de pe stradă. Străzile se curăță, deszăpezirea nu este afectată. Romprest nu mai ridică fiindcă sunt facturi neplătite de 80 milioane lei, este datoria lăsată de vechea administrație. Anul trecut în luna noiembrie s-au modificat tarifele de către vechea administrație, au crescut foarte mult pentru anumite servicii, curățenie, depozite necontrolate, până la 300%. A fost o hotărâre de Consiliu Local, noi USR-ul am ieșit din sală atunci, nu am fost de acord. Creșterea de tarif nu a fost bugetată însă corespunzător pe anul acesta”, a explicat Păiuși.

Acesta spune că în februarie au fost prevăzuți pentru salubrizare 90 milioane lei, dar cu tot cu majorare trebuia să fie prevăzuți circa 267 milioane lei.

”Prin rectificare s-au mai dat 60 de milioane, dar pentru că banii nu au fost în buget la timp, nu s-au putut face plățile și s-au strâns restanțe. Practic, Romprest a emis niște facturi, dar din luna aprilie cred, direcția economică nu le-a mai acceptat la plată, deoarece banii nu erau în buget. Este deturnare de fonduri dacă iei banii din altă parte ca să plătești fără să fie prevăzut în buget. Dacă doamna primar ar plăti acele facturi acum, ar merge la pușcărie. Consiliul Local a fost informat că din luna mai nu s-a mai plătit nimic”, a explicat Păiuși.

Acesta spune că până la finalul anului, costurile pe salubrizare, potrivit majorărilor și cerințelor administrației Tudorache, sunt estimate la circa 300 milioane lei, de trei ori mai mult față de începutul anului.

Dincolo de problemele de legalitate, Primăria Sectorului 1 nu mai are bani să plătească facturile restante nici dacă ar vrea.

”Nu există buget pentru aceste facturi. Noi avem începând cu 2019 tarife de 3 ori mai mari decât bugetul inițial, pe parte din servicii, și contractul a ajuns la circa 260 milioane lei. Din cauza pandemiei și de la acțiunile cu spălatul străzilor și ce au mai făcut ne duce până la finalul anului undeva la 300 milioane lei. Spălatul ăsta nu există în contract, credem că s-a făcut prin dispoziție de primar, cert este că se regăsește în factură. Toată această sumă este imposibil de plătit. Noi acum suntem în faliment. Nu mai sunt bani. Vechea administrație a lăsat o gaură în buget de aproape 1 miliard de lei”, a explicat Păiuși.

O altă problemă este dacă facturarea a fost făcută corect.

”Conflictul este următorul. Nu s-a făcut cadastrul străzilor. Noi le-am măsurat și rezultatul este că nu corespunde. Contractul inițial este mai mult decît dezavantajos pentru primărie. Ei spun că mașinile au GPS, dar când trec, se taxează toată strada, inclusiv trotuarele, pentru măturat mecanizat, de exemplu. Dar mecanizat se poate intra doar pe câteva trotuare, că în rest sunt mașini parcate sau sunt prea înguste. Apoi spun că spală străzile, dar dacă GPS-ul înregistrează că mașina a mers cu 36 km/oră, puteți să-mi spuneți că în spate, un om cu lancea curăță trotuarele alergând cu 36 km/oră. Va fi făcută publică această analiză”, a spus Păiuși.

Deocamdată nu s-a găsit o soluție pentru rezolvarea problemei gunoaielor care stau abandonate pe străzi.

”Nu știm cum vom face cu facturile neplătite fiindcă nu sunt bani, la bază este o administrație care nu a gestionat sau a gestionat cu rea-intenție toată povestea, nu poți accepta să majorezi de 3 ori prețurile pentru depozitele necontrolate. Am putea cere ajutor de la Guvern. Ca să se poată face plățile trebuie făcută rectificare bugetară. Eu fac rectificarea, dar trebuie să iau banii de undeva. De unde îi iau? ”, a spus Păiuși.

Gunoi pe stradă în spatele Șos. Nordului, lângă ambasada Chinei
Administrația locală va încerca limitarea fenomenului, prin inițierea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local astfel încât persoanele juridice să plătească cât gunoi produc, astfel încât o parte să nu ajungă în stradă.

”Persoanele juridice care au contract cu Romprest, mă refer în principal la marii generatori de deșeuri - restaurante - nu casele de avocatură, acestea au contract cu Romprest pentru 1 mc, iar ei generează în fapt 7 mc. Întrebarea este unde se duce diferența? Răspunsul: pe stradă. Apoi, populația aruncă gunoi pe stradă în loc să recicleze și deși o dată pe săptămână gunoiul în plus se ridică gratuit, fiind plătit de Primărie. Vineri o să punem în dezbatere publică un contract pe care trebuie să-l aibă toate persoanele juridice cu Romprest, în care să ai obligația, în funcție de activitate, să plătești cât produci”, a explicat Păiuși.

Pentru persoanele fizice care aruncă gunoiul pe stradă deși o dată pe săptămână se ridică gratuit de primărie, soluția sunt amenzile.

”Persoanele care lasă gunoi la colțul străzii trebuie să fie amendate de Poliție. Și trebuie amenzi mari, prima dată 1000 de lei, a doua oară 3.000 de lei, iar apoi 10.000 de lei. După aceea nu mai aruncă”, a mai spus Păiuși.

”Dacă populația nu înțelege că nu mai poate arunca gunoi pe stradă când vrea și trebuie să aștepte ziua din săptămână când gunoiul în plus se ridică gratuit de primărie prin Romprest, situația se va înrăutăți”, a mai spus Păiuși.

Gunoi în centrul Capitalei, pe străzile Buzești și Calea GrivițeiCare este versiunea Romprest

Compania Romprest a postat pe 30 noiembrie un comunicat de presă în care explică situația.

"Așa după cum am notificat autorităților competențe, din motive independente de voință noastră, am fost nevoiți să limităm temporar activitățile din cadrul serviciului delegat. În condițiile în care suntem obligați să reducem la maximum cheltuielile, pentru a putea asigura continuitatea serviciului public de salubrizare prin prestarea activităților de colectare și transport al deșeurilor menajere de la populație și de la agenții economici aflați în contract cu Compania Romprest, în prima etapă am limitat temporar doar colectarea și transportul deșeurilor din depozite necontrolate. Depozitele necontrolate reprezintă deșeurile care sunt abandonate abuziv pe domeniul public, în alte zile decât cele anunțate de operator (prin campaniile de informare pentru populație și pe site-ul Companiei) că programe de prestație, în zone care nu sunt destinate acestui scop sau lângă recipientele cu care au fost dotați și fără a respecta instrucțiunile de precolectare a deșeurilor pe categorii, sau de către persoane juridice care nu au încheiate contracte cu operatorul Compania Romprest sau care, deși produc deșeuri în cantități mari, refuză să declare în contract cantitățile reale de deșeuri și predau operatorului cantități minime, diferența fiind depusă ilegal pe domeniul public”, a explicat directorul operațional al companiei, Sorin Velicu.

Reprezentanții companiei spun că nu pot da amenzi celor care aruncă gunoi pe domeniul public, iar reglementarea acestui subiect cu impact major în starea de curățenie a orașului nu reprezintă o prioritate a autorităților locale.

”După trei zile de limitare a serviciului, în urma monitorizării constante a situației de către Serviciul Curățenie Căi Publice din cadrul companiei, situația deșeurilor abandonate pe spațiul public este deja foarte gravă. Avem sute de fotografii din teren, din toate cartierele, din Giulești și până pe Kiseleff, care ilustrează asta. Estimăm că, dacă această situație nu își va găsi soluționare foarte curând, va fi deosebit de costisitor, atât din punct de vedere material, al resurselor necesare, cât și financiar, să poată fi colectate toate aceste cantități de deșeuri care se acumulează oră de oră”, a transmis compania.

Directorul companiei spune că de 4 luni Primăria nu a mai făcut plăți și nu este treaba lor să găsească soluții.

”Având în vedere faptul că am susținut financiar integral salubrizarea în Sectorul 1 timp de 4 luni și că am tras toate semnalele de alarmă din vreme, considerăm că nu mai este cazul că Autoritățile să aștepte de la noi soluții pentru remedierea situației, așa cum se întâmplă în prezent, în loc să-și ia în serios rolul de administrator. (...) Adresăm un apel autorităților, factorilor de decizie, de a depăși interesele de grup și de a conștientiza efectul de domino pe care lipsa de acțiune în ceea ce privește adoptarea de măsuri pentru deblocarea finanțării unui serviciu esențial îl va avea, în condițiile în care sănătatea publică nu are nevoie de o provocare suplimentară”, a transmis directorul Romprest.

Compania mai face un apel către cetățeni și companii să nu mai arunce gunoiul pe stradă.

Despre serviciile prestate de Romprest

Primăria Sectorului 1 a încheiat în 2008 cu firma Romprest un contract pe 25 de ani pentru salubrizare. Valoarea contractului era estimată la 450 milioane de euro fără TVA. Contractul a fost atacat în instanță de Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizitiilor Publice care a cerut anularea acestuia, dar a rămas în picioare.

La începutul anului, în bugetul Primăriei Sectorului 1 au fost prevăzute 90 milioane. Prin rectificări succesive, în luna septembrie s-a ajuns la 227 milioane lei.

Ca reper, bugetul total al Sectorului 1 pe anul 2020 este de circa 2,1 miliarde lei, iar pe salubrizare merg 15% din banii din buget. În 2019, suma plătită pentru salubrizare a fost de 198 milioane lei.

Cum arată defalcat sumele plătite lunar de Primărie către Romprest

Pentru prima jumătate a lunii martie 2020, de exemplu, Primăria Sectorului 1 a plătit următoarele servicii firmei Romprest:

Program curent

 • Măturat mecanizat carosabil ziua – circa 640.012 mp – circa 30.000 lei
 • Măturat mecanizat carosabil noaptea – circa 8,1 milioane mp – cca 380.000 lei
 • Măturat manual trotuare ziua – circa 2,4 milioane mp – circa200.000 lei
 • Măturat manual trotuare noaptea – circa 9 milioane mp – circa 740.000 lei
 • Măturat manual carosabil ziua – circa 2,6 milioane mp – circa 217.000 lei
 • Măturat manual carosabil noaptea – circa 2,3 milioane mp – circa 190.000 lei
 • Întreținere curățenie ziua – circa 52 milioane mp – circa 1,9 milioane lei
 • Întreținere curățenie noaptea – circa 1 milion mp – circa 37.000 lei


Program la comandă

 • Măturat manual carosabil ziua – circa 170.000 mp – circa 13.600 lei
 • Spălat carosabil ziua – circa 1,5 milioane mp – circa 373.000 lei
 • Spălat carosabil noaptea – circa 4,6 milioane mp – circa 1,1 milioane lei
 • Spălat trotuare ziua – circa 170.000 mp – circa 41.000 lei
 • Spălat trotuare ziua – circa 500.000 mp – circa 122.000 lei

Din datele de mai sus, impresionantă este suprafața de carosabil spălată, circa 12 milioane de mp pe lună. Asta înseamnă 12 km2/lună. Sectorul 1 are o suprafață de 67.5 km2. Sectorul 1 are 1125 de străzi și bulevarde.

Sume impresionante merg și pentru ridicarea și transportul depozitelor de deșeuri necontrolate (ce aruncă lumea pe stradă) – aproape 600.000 lei la două săptămâni, deci 1,2 milioane lei/lună.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

29486 vizualizari

 • +34 (50 voturi)    
  Tudorache mai este in Romania? (Miercuri, 2 decembrie 2020, 9:03)

  un domn [utilizator]

  Mare lucru daca nu a fugit !
  • +13 (31 voturi)    
   Nu e numai Tudorache (Miercuri, 2 decembrie 2020, 9:19)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Banditul de Chiliman a facut harcea-parcea bugetul pe zeci de ani. Sa inchei un contract pe 25 de ani cu o firma de gunoi ???? Pai aia s-au facut oameni, nu mai ai nicio grija toata viata. In plus , preturile sunt uriase. Tudorache ar fi trebuit sa renegocieze contractul. Cred ca asta incearca Clotilde acum.
  • +4 (14 voturi)    
   Si in Sectorul 5 se matura 'MANUAL' !!! (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:28)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   apar seara niste femei pe la 40-50 de ani pe bulevardele din Secotrul 5 (zona mai centrala) cu niste MATURI si cica asa aduna ele frunzele

   evident ca nureusesc sa faca nimic nici curatenie pe trotuar si nici sa ia frunzele.

   in loc sa aiba aspiratoare moderne pt frunze ei o ard cu maturi ca-n evul mediu

   dar nimeni nu vede
  • -1 (13 voturi)    
   Razbunarea PSD! (Miercuri, 2 decembrie 2020, 14:05)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Asa va trebuie. Nu ne-ati vrut? Ati vrut USR?
   Na USR!
   • +3 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 decembrie 2020, 16:09)

    [anonim] i-a raspuns lui danduta

 • +43 (53 voturi)    
  ... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 9:05)

  tirolez [utilizator]

  ca sa vezi, pariu ca daca iesea Tudorache nu mai era o problema pentru Romprest?
  • +22 (36 voturi)    
   mafia PSD isi bate joc de tot... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 9:56)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   mafia PSD isi bate joc de tot...
  • +22 (32 voturi)    
   Hehe (Miercuri, 2 decembrie 2020, 9:57)

   serbanTeodor [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Astia sunt in stare si sa aduca gunoaie de la groapa de gunoi doar sa se invete minte Bucurestenii sa nu le mai strice afacerile.
   • -6 (14 voturi)    
    acum te numesti serban Teodor? (Miercuri, 2 decembrie 2020, 12:49)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui serbanTeodor

    nu-ti mai place transpenibilul, m. tanase, gheorghe pudila?
    ce lipsa de imaginatie ai!
    dar la ce sa te astepti de la un flostoner.
  • +31 (45 voturi)    
   Este o logica PSD-ista aici: (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:04)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Nu conta ca plateam de 100 de ori mai mult sa ridice prietenii lui Tudorache gunoiul, important e ca pe vremea lui nu "era" gunoaie, si acum, cu frantuzoaica asta, sunt strazile pline de gunoaie. Concluzie: era mai bine cu Tudorache, gospodar, fura, dar si facea.

   Logica de nevertebrata, intretinuta de propaganda "specifica", care stie exact cum gandeste o nervertebrata.
   • 0 (0 voturi)    
    E cu dedicatie (Vineri, 4 decembrie 2020, 19:15)

    gamma [utilizator] i-a raspuns lui clint

    Cadou PSD cu ocazia alegerilor , altfel la fel cum am inghitit-o pe Firea 4 ani or sa o inghita si PSD-ii 4 ani pe Clotilde .Dupa alegeri va fi ok, nu vad Romprestul renuntand la S1 si in plus situatia nu pote fi lasata sa degenereze ca s-ar putea sa deriveze spre penal .
  • +1 (3 voturi)    
   baietei si fetite ... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 17:32)

   asada [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   ...nu va mai dati de ceasul mortii unde fiecare are varianta si explicatia lui ci aflati a cui este firma Romprest care misuna in Bucuresti de peste 20 ani ,cine a infiintat-o si ce hram poarta cel ce a pastorit-o ,dar mai ales cine o conduce acum si ce legaturi sant intre acestia si cel de la inceput si mafia PSD-ista !!! Nu este nimic nou sub soare baietei !!!!
   • +2 (2 voturi)    
    mda... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 19:35)

    bgd [utilizator] i-a raspuns lui asada

    Bucsa, Borcea, Savulescu.... nu cred ca tre sa mai adaugi nimic.
 • +24 (30 voturi)    
  Nimic despre... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 9:26)

  Cataleya [utilizator]

  ...cresterea preturilor cu 300%?
  Despre asta Romprest nu are nimic de zis?

  Daca se pune cineva sa urmareasca problema cu spalatul srtrazilor, ar intra la puscarie tot Romprestul, cu familiile lor cu tot!
 • -28 (50 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 decembrie 2020, 9:53)

  [anonim]

  • +22 (36 voturi)    
   acum (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:23)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

   imi amintesc cum o pupati in dos pe firutza cand avea tricoul cu "primar de numai 2 ani" si dupa nici 2 luni de la alegeri urlati ca usr nu rezolva problemele psd ....

   nu sunteti cam ipocriti?!

   da ma repet... nu ca voi ati veni cu ceva mai logic decat aceleasi idei regurgitate
   • -12 (24 voturi)    
    Sa rezolvam probleme rezolvate (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:56)

    Arminius [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Asta e o problema noua. Ce sa rezolve Tudorache, nu Firea, cand pe vremea lui nu vedeai gunoaie in sectorul 1? Am inteles ca nu e apa calda din cauza de Firea. Acum si cu gunoiele tot ea e de vina? Asa nu se mai rezolva nimic.
    • +2 (10 voturi)    
     zicerea asta... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 13:37)

     mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

     a dvs., din ce categorie face parte? Aia cu "fura, fura dar imi da si mie.." sau "asta e ...turcu plateste.."
  • +3 (15 voturi)    
   Tu ai plati 6000 Euro pe zi pt maturat strada? (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:34)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui

   daca ai fi primar cum ti se pare suma de 200.000 euro pe luna pt adunat gunoaiele aruncate de cetateni pe strada???

   e hotie cu acte, contract semnat de PSD pe ...25 de ani.
   • +8 (8 voturi)    
    Erata (Miercuri, 2 decembrie 2020, 11:55)

    noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    contract semnat de Chiliman - PNL.....
   • +1 (11 voturi)    
    contractul e semnat de Chiliman (Miercuri, 2 decembrie 2020, 12:33)

    gimini [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Contractul se pare ca e de pe timpul lui Chiliman nu al lui Tudorache.

    Si in al doilea rand daca alternativa e sa ma sufoc in gunoaie si sobolani da, as plati 6000 de euro. Suma e chiar mica la nivelul celui mai bogat oras din tara (Sectorul 1).
    • +3 (3 voturi)    
     da, dar ... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 18:10)

     Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui gimini

     1. O fi contractul de pe timpul lui Chiliman, dar nici Tudorache nu a schimbat nimic
     2. Cu asta sunt pe deplin de acord: "daca alternativa e sa ma sufoc in gunoaie si sobolani da, as plati 6000 de euro. Suma e chiar mica la nivelul celui mai bogat oras din tara (Sectorul 1)."
   • +1 (11 voturi)    
    erata 2 (Miercuri, 2 decembrie 2020, 12:57)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    contractul a fost semnat de chiliman.
    ps: condorul andin se hraneste preponderent cu hoituri, si, uneori se imbolnaveste de saturnism.
    clona lui Kivek mananca kkt si este agitator us$rist.
  • +1 (5 voturi)    
   NU... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 13:35)

   mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui

   pentru alde voi....
  • +1 (7 voturi)    
   a durat 1 luna numai pana au numit-o (Miercuri, 2 decembrie 2020, 15:29)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui

   ca deh, PSD ...
 • -22 (38 voturi)    
  Nicio problema (Miercuri, 2 decembrie 2020, 9:55)

  Relaxat [utilizator]

  Nici caldura nu e si nici nu cred ca stie cineva cand va fi daca de o saptamana Termoenergetica amana de la o zil la alta.
  Zau daca ma mai deranjez la vot !
  • +16 (32 voturi)    
   daaaa (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:25)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

   e recunoscut faptul ca imediat ce se schimba primarul tevile se inlocuiesc automat.... magic!

   esti penibil ma!

   tu esti psdist, deci e bine ca nu te deranjeazi la vot :P dar ma indoiesc ca spui adevarul ...
   • -5 (21 voturi)    
    Gresit,nu-s doar tevile (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:48)

    Relaxat [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Eu vreau sa stiu cand se da drumul la caldura. Se pare ca pe politicieni nu-i intereseaza. Face cineva ordine la Termoenergetica ? In momentul in care nici ei nu stiu cand remediaza inseamna ca sunt incompetenti.
    Scuze daca am intrat in focul incricisat al bataliei electorale, dar asta este adevarul, pe politicieni nu-i intereseaza problemele marunte ale cetatenilor,
   • -4 (14 voturi)    
    Firea, Firea (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:57)

    Arminius [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Dati-ii halatul!
  • -1 (5 voturi)    
   nici-o... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 13:40)

   mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

   paguba....
 • -1 (21 voturi)    
  Pregatiti catusele (Miercuri, 2 decembrie 2020, 9:57)

  Arminius [utilizator]

  Plus o linie telefonica gratuita unde sa-i putem turna pe cei ce arunca gunoiul in strada. Cetateni, fiti responsabili!
 • -21 (41 voturi)    
  USR (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:08)

  Dan-Alex [utilizator]

  Ce-ai facut Clotilde?
  • +5 (21 voturi)    
   acum (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:22)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Dan-Alex

   imi amintesc cum o pupati in dos pe firutza cand avea tricoul cu "primar de numai 2 ani" si dupa nici 2 luni de la alegeri urlati ca usr nu rezolva problemele psd ....

   nu sunteti cam ipocriti?!
 • +4 (28 voturi)    
  cloaca puturoasa Bukurestabad (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:12)

  Coresponedntu [utilizator]

  gaura neagra in bugetul Romaniei, a ajuns la mana mafiei gunoaielor. Daca tot sistemul a fost de la inceput proiectat prost, fara a se lua in considerare reciclarea, economia circulara. In alte state gunoiul reprezinta valoare, materie prima, de la reciclare hartie, sticla pe culori, plastic, metal samd, refolosire , sursa de energie, compost - ingrasaminte naturale etc... In viziunea edililor damboviteni gunoiul insemna bani doar pentru mafia gunoaielor care dau para-n-dărăt, gunoiul ajungând să fie imprastiat pe camp, incendiat voluntar si involuntar, ingropat (sub pres), ca in sec XIX.
 • -4 (40 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:21)

  [anonim]

  • -6 (24 voturi)    
   exact... dar aici sunt talibanii USR (Miercuri, 2 decembrie 2020, 11:16)

   gimini [utilizator] i-a raspuns lui

   Exact... ca locuitor in sectorul 1 de o viata, pot spune ca ne reintoarcem rapid la epoca de dinainte de George Padure! Am trait sub toti primarii si primul care a inceput sa faca lucrurile sa mearga a fost Padure in 1996, apoi Daniel Gherasim in 2000-2004, apoi chiar si Chiliman, cu toate ca asta a fost mare mafiot! Iar lui Tudorache chiar nu i se poate reprosa lipsa de curatenie, sectorul era curat chiar si in spatiile de dupa blocuri si nu exista sa zaca gunoaiele in strada! Uite ca a fost suficienta doar o luna de administratie USR ca sa ne apropiem cu pasi repezi de 1990... mai trebuie sa apara si armatele de aurolaci la Gara de Nord, si gata, totul va fi ok!

   Oricum, o sa-ti iei numai minusuri, fiindca aici comenteaza numai talibanii USR.
  • -3 (25 voturi)    
   pai cum sa lase circul? (Miercuri, 2 decembrie 2020, 11:18)

   freestyle [utilizator] i-a raspuns lui

   circul e viata lor. femeia cu barba, omul care rupe lantul, dresori de purici, clovni, saltimbaci,...si pentru ca toate astea trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus usr.
 • +10 (26 voturi)    
  mda (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:21)

  liviu_ [utilizator]

  administratia PSD:
  datorii cat casa
  si firmele suspuse (Care doar ele stiu ce spaga au dat sa castige licitatia) brusc isi amintesc dupa alegeri ca nu au fost platite...
 • -1 (17 voturi)    
  Adio, Clotilde! (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:27)

  Mortaciune ambulanta [utilizator]

  In clipa asta s-a incheiat cariera politica a frantzuoaicei.

  Nu, mizeria sinistra de pe strazi, excelent prezentata in imagini, nu deranjeza de loc electoratul pedesere.

  Dar inadmisibila este initiativa "persoanele juridice să plătească cât gunoi produc, astfel încât o parte să nu ajungă în stradă" - romanii voteaza Presedinte, premier sau Primar ca sa le DEA, nu ca sa plateasca ei!
 • +7 (9 voturi)    
  totusi... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:45)

  codinm [utilizator]

  cum sa arunci pur si simplu pe strada tot felul de lucruri?
  • +2 (6 voturi)    
   Simplu (Miercuri, 2 decembrie 2020, 13:26)

   Razvan002 [utilizator] i-a raspuns lui codinm

   Pentru ca n-ai unde sa le duci. Pentru ca la casa ta nu vine Romprestul sa-ti ia tomberonul ci ia numai de la colt, si de acolo il ia de 10 ori pe zi, asa ca e tot timpul curat.
 • +8 (22 voturi)    
  Razbunarea lui Tudorache (Miercuri, 2 decembrie 2020, 10:54)

  Cataleya [utilizator]

  si a celor care tineau loc de paravan pt delapidarea bugetului.
  Toata aceasta mascarada cu gunoiul e orchestrata perfect de mafia PSD, cu gandul ca in 3-4 zile cat mai sunt pana la alegeri, bucurestenilor li se va face subit dor de fostii primari PSD-isti!
  La fel e si cu pozele alea sinistre care au aparut ieri cu un spital din Resita.
  E injurat noul sef al CJ - un PNList, iar fostul sef care a patronat spitalul vreme de 4 ani, pana acum 2 luni, nu e pomenit deloc, pt ca e un borfas PSD-ist.

  Sunt ultimele zile de campanie si PSD-istii sunt in culmea disperarii.
 • -1 (25 voturi)    
  probleme in paradis (Miercuri, 2 decembrie 2020, 11:11)

  freestyle [utilizator]

  useristii dau piept cu realitatea romaneasca. nu prea fac fata. continua sa dea din gura. fapte ioc. se pare ca sunt doar niste guristi. iesi clotilde cu matura si fa curatenie personal, daca de altceva nu esti capabila. iar la capitala, nicusor baga taica niste lemne pe foc ca nu avem nici caldura, nici apa calda si pandeste covidul la usa. vai de mama voastra de palavragii. si uite asa peste 4 ani revine pesedeul cu firuta, ca la craiova cu olguta. usere, usere, viitorul tarii eeeee!
 • +8 (18 voturi)    
  E foarte simplu... (Miercuri, 2 decembrie 2020, 11:40)

  AdevaratulProfet [utilizator]

  ...dupa un gunoi de om cum este Tudorache, nu pot ramane decat gunoaie si inca multe...Dar va fi solutionata si problema gunoiului de Tudorache, cat si a gunoaielor din Bucuresti...
 • +1 (7 voturi)    
  Gunoaie (Miercuri, 2 decembrie 2020, 12:02)

  osica [utilizator]

  Păi din gunoaie ies diamantele, nu??
 • +3 (9 voturi)    
  acum a prins hotnews subiectul (Miercuri, 2 decembrie 2020, 12:16)

  mmmircea [utilizator]

  dar realitatea e ca incepand cu octombrie romprestul si-a strans toate punctele de colectare selectiva din tot sectorul. Oamenii au continuat sa scoata plasticele, sticlele, cartoanele in locurile in care au fost amplasate aceste pubele, iar romprestul le-a ridicat pana mai saptamana trecuta. De-atunci la revedere colectare selectiva, oamenii re-invata ca e mai usor sa dai totul pe ghena.
 • +4 (6 voturi)    
  nimic gratuit (Miercuri, 2 decembrie 2020, 13:03)

  crisv [utilizator]

  Nu se ridica nimic gratuit o data pe saptamana! Angajatii Romprest suna pe la toate portile si cer bani pentru ceea ce ar trebui sa fie ridicat. Acesta este motivul pentru care oamenii lasa gunoiul la coltul strazii.
 • +7 (13 voturi)    
  Un pic de istorie (Miercuri, 2 decembrie 2020, 13:23)

  Razvan002 [utilizator]

  Ceea ce nu stie madam primar este de ce lasa lumea gunoiul in strada.
  Pe vremea REBU, puteai ca persoana fizica sa faci contract chiar daca in imobil erau mai multe familii. Apoi, a venit Romprest-ul care nu mai accepta contractele decat cu firme sau asociatii de proprietari, iar dupa scurt timp am fost anuntati ca nu mai e nevoie de niciun contract intrucat gunoiul se ridica gratuit.
  In ce zi? N-avem pubele...
  N-aveti nevoie. Lasati gunoiul menajer in pungi la marginea strazii, langa stalp si vine Romprestul si il ridica. Si asa a fost pana acum.
  Romprestul n-a intrat niciodata in curte si n-a ridicat niciodata vreun tomberon de gunoi, ci a luat doar gunoiul din strada.
  Acest caz este prezent in tot sectorul in mii de case. Prin urmare, boul care vrea sa amendeze oamenii ar trebui sa-i intrebe inainte daca au unde sa-si duca gunoiul si daca vine cineva sa il ridice si daca au macar tomberon.
  • +1 (1 vot)    
   This (Miercuri, 2 decembrie 2020, 23:29)

   Soarele [utilizator] i-a raspuns lui Razvan002

   Câți km de text fără noimă.
   Razvan002 a dat răspunsul.
 • -1 (9 voturi)    
  gunoaie sect.1 (Joi, 3 decembrie 2020, 10:44)

  atc [utilizator]

  Mai uniune de salvatori ai Romaniei / Bucurestiului. Mai "curatii" Romaniei. Ia puneti voi manutele alea doua cu care fluturati lozinci prin Parlament si curatati strazile Sec. 1 de gunoaiele cu care ne-ati pricopsit in trei luni de "administratie"! Ca, timp de ani de zile, aceste strazi au fost CURATE. Ia' ncercati, poate va iese.Ca daca nu voi, atunci cine, mai "curatilor"?! Dupa aia, dati in judecata pe cine vreti voi!
 • +2 (2 voturi)    
  Investitii si educatie (Joi, 3 decembrie 2020, 18:58)

  George21 [utilizator]

  Totusi in 2020 aproape 2021 inca se arunca deseuri la voia intamplarii pe strazI,nesortate si de ce nu vad pubele pentru reciclarea selectiva?Parca ne laudam ca vom lua amenzi daca nu reciclam mai mult.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by