Cristian Băcanu, candidatul dreptei la Primăria Sectorului 5, a declarat că administrația locală nu va mai organiza concerte în parcurile din sector dacă va fi ales primar. Acesta este de părere că nu e treaba primăriei să organizeze paranghelii.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu aș mai face concerte. Cred că banii trebuie folosiți pentru a crește calitatea vieții oamenilor, să dezvoltăm sectorul, infrastructura. Concertele se fac de către privați. Nu e treaba Primăriei să facă paranghelii cum au făcut administrațiile PSD din București. Trebuie să investim în continuare în cultură, să-i ajutăm pe copiii afliați unor entități unde se încurajează cultura, dar să aduc tot felul de cântăreți pe banul public, asta nu cred că aș face", a declarat Băcanu în interviul acordat HotNews.ro.

Primăria Sectorului 5 condusă de primarul PSD Daniel Florea, a organizat zeci de concerte plătite din bani publici în parcurile din sector. HotNews.ro a scris în mod frecvent despre aceste cheltuieli.

De exemplu, Primăria Sectorului 5 a plătit circa 45.000 de euro pentru spectacolul organizat de Centrul Cultural de Tineret Ștefan Iordache în Parcul Sebastian, pe 24 ianuarie 2020, pentru a sărbători Unirea Principatelor Române. În decembrie 2018, instituția a plătit 27.917 lei pentru un recital live de 45 minute cu trupa Parazitii și 55.930 lei pentru un concert Andra de 30 de minute.