Gabriela Firea renunță la taxa Oxigen. Decizia trebuie validată de Consiliul General

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 25 februarie 2020, 10:22 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea
Foto: Captura video
Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat marți că renunță la vinieta Oxigen și la interdicțiile de acces în centru după ce la sondajul organizat pe Facebook, unde întreba dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, a primit circa 60.000 de comentarii, peste 90% împotriva introducerii taxei, și circa 2,5 milioane de vizualizări. Pentru ca decizia sa fie implementată, ea trebuie validată de Consiliul General, acolo unde Gabriela Firea are majoritatea. Bucureștenii care au achiziționat deja vinieta își vor primi banii înapoi.

”Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General în luna martie și decizia este că renunț la vinieta Oxigen. Voi veni cu un proiect de anulare, dar asta nu însemnă că vom renunța. Nu abandonez proiectul Oxigen fiindcă el cuprinde mai multe proiecte, plantarea de copaci, achiziționarea de mașini mai puțin poluante, piste de biciclete, verificarea șantierelor poluante, străzi, poduri pasaje. Circa 1600 de bucureșteni au achiziționat vinieta, în total 76.000 de euro, toți își vor primi banii înapoi”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul a declarat că rezultatele sondajului organizat pe pagina de Facebook sunt foarte clare, cetățenii nu sunt de acord cu taxa și restricțiile.

”Vrem mai multe autoturisme în trafic? Se pare că da. Vrem să avem mai multe mașini poluante în trafic? Se pare că da. Această consultare populară a relevat un răspuns foarte clar, cetățenii resping ideea de restricție și vinietă ecologică. Noi în acest moment nu suntem dispuși să fim de acord cu o măsură care a avut succes în toată Europa”, a spus Firea.

Primarul general a spus că dacă va câștiga alegerile nu va reveni cu vinieta ecologică.

În ceea ce privește camerele video și indicatoarele montate pentru a delimita zona ZACA, primarul a declarat că se va discuta în cadrul CGMB ce se întâmplă cu ele.

Primarul a declarat că va face presiuni asupra Ministerului Transporturilor și a Guvernului, ca să finalizeze lucrările la Șoseaua de Centură și la magistrala de metrou M5, proiecte care vor reduce considerabil poluarea din Capitală.

Gabriela Firea a declarat că anul acesta Primăria Capitalei va da 20.000 de vouchere în valoare de 9.000 lei pentru cei care doresc să-și schimbe mașinile poluante. Anul trecut municipalitatea a dat 5.000 de vouchere. Gabriela Firea a spus că în București sunt peste 370.000 de autoturisme între Non Euro și Euro 3.

Teoretic, Vinieta Oxigen a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, dar primarul Gabriela Firea a anunțat că va aplica amenzi abia din luna martie celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească sau în zona în care nu au voie. O parte dintre cetățeni au plăti deja vinieta pentru tot anul sau pe câteva luni. Mai mult, primăria a montat deja o parte dintre camerele și indicatoarele care monitorizau ce mașini circulă fără vinietă și dacă mașinile poluante intră în zona centrală a orașului (ZACA).

Ce prevede proiectul prin care s-a introdus vinieta de la 1 ianuarie 2020

Consiliul General al Municipiului București a aprobat pe 24 octombrie, la propunerea primarului Gabriela Firea, introducerea vinietei Oxigen începând cu 1 ianuarie 2020 pentru mașinile sub Euro 4 care circulă în București, iar mașinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul orașului chiar dacă plătesc vinieta. Pentru mașinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 și 4 - 5 lei pe zi.

Potrivit hotărârii în vigoare, autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021. Mașinile noneuro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai avea voie deloc în București din 2022, iar pentru cele Euro 3 restricția este valabilă din 2024.
Șoferii care nu au vinieta corespunzătoare vor fi sancționați cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei. Aplicarea sancțiunilor va fi făcută atât de polițiști și polițiști locali, cât și de ”împuterniciți ai primarului general”.

"Încasarea tarifelor pentru achiziționarea vinietelor tip Oxigen se face de către structurile de specialitate ale Municipiului Bucureşti, cu atribuții în administrarea drumurilor publice și managementul traficului, direct sau prin distribuitori. Sumele provenite din încasarea vinietei tip Oxigen se fac venit la bugetul Municipiului Bucureşti şi vor fi folosite cu prioritate pentru lucrări, investiții şi proiecte din domeniul protectiei mediului şi al mobilității urbane, care contribuie direct sau indirect la îmbunătățirea condiților de transport și a calitäții aerului", se arata în proiectul de hotărâre.

Următoarele categorii de autovehicule sunt exceptate:
 • cele electrice și hibrid
 • scuterele și motocicletele
 • cele special adaptate pentru persoanele cu dizabilități
 • cele destinate transmisiunilor radio și tv
 • autovehiculele aparținând poliției, pompierilor, jandarmeriei, poliției de frontieră, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apararii Naționale, unitatilor speciale ale Serviciului Român de Informați și ale Serviciului de Protectie și Pază, Servicului de Telecomunicatii Speciale, Servicului de Informatii Externe, Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public,
 • servicile publice comunitare pentru situații de urgență
 • Societatea Națională de Cruce Roşie din România
 • servicile de ambulanță
 • Societatea Transport Bucuresti STB
 • cele utilizate la intervențiile la căile de comunicație și rețelele edilitare
 • cele istorice, conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare sau în cartea de identitate a vehiculului
 • cele preväzute ca fiind exceptate prin acordurile și tratatele internaționale la care România este parte.

Cum este definit centrul orașului


Se defineşte Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) în perimetrul delimitat de: P-ța Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - şos. Ştefan cel Mare str. Polonă - str. Mihai Eminescu - str. Traian bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Şincai - str. Lânăriei - Calea Şerban Vodă-bd. Märäşeşti - str. Mitropolit Nifon- bd. Libertății - Calea 13 Septembrie şos.Pandurilor șos.Cotroceni -spl. Independentei - str. Știrbei Vodă - str. Berzei str. Buzeşti -P-ta Victoriei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20008 vizualizari

 • +49 (61 voturi)    
  Firea (Marţi, 25 februarie 2020, 10:25)

  robyzs [utilizator]

  Gabriela Firea o sa spuna ca ea a incercat, a vrut da dea taxa, a vrut sa faca culoar unic pentru autobuze, a construit o parcare .... dar bucurestenii au spus ca NU, nu vrem asta asa ca a renuntat, nu este vina ei ca bucurestenii nu au dorit REVOLUTIE in TRAFIC.

  Curios este ca primarii din Bucuresti nici nu locuiesc in oras ci in Voluntari sau alte zone limitrofe. Ei circula cu girofar si au program de lauze, nu ii afecteaza traficul.
  • +28 (32 voturi)    
   uitati (Marţi, 25 februarie 2020, 11:11)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   un aspect ESENTIAL: SPAGA S-A DAT !!!

   hai sa ne gandim putin: nu a facut dezbatere inainte, nu a facut-o nici dupa gen in decembrie. A facut "dezbaterea" fix cu o saptamana inainte sa se aplice legea! A vrut sa dea spaga firmelor care se ocupa cu asa ceva si apoi "poporul a decis"...

   Curios, cand poporul decide "fara penali" sau "300 parlamentari" sau "presedinte cu 65%" nu sunt atat de dornici sa respecte dorinta poporului!
   • -4 (8 voturi)    
    A făcut dezbatere înainte (Marţi, 25 februarie 2020, 14:12)

    Cheie primara [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Eu am scris pe site-ul PMB referitor la taxă.
   • +12 (14 voturi)    
    Taxa Oxigen este defapt Monoxid suplimentar (Marţi, 25 februarie 2020, 14:42)

    pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Taxa Oxigen, nu reprezinta o gura de aer proaspat pentru Centrul Capitalei, in situatia in care strazile adiacente vor prelua tot traficul netaxat!

    Iar vantul vantul va plimba poluarea catre Centru oricum… doar banii raman la Primarie!

    Poluarea suplimentara si traficul suplimentar la periferie va inrautati situatia in Bucuresti!
   • +5 (5 voturi)    
    "Curios" doar (Marţi, 25 februarie 2020, 14:46)

    unins [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    pentru cei care nu inteleg ca votul are mare putere si cum se pot obtine rezultatele dorite de votanti. Puterea votului rezida in capacitatea de a produce schimbare, iar lucrul acesta este cel mai nedorit de cei ajunsi la putere. Ei ar vrea ca scrutinurile sa nu existe sau sa fie cat mai rare. De aceea trebuie sa cerem includerea în Constitutie a unei prevederi prin care să fie obligatoriu ca alegerile locale, parlamentare, prezidentiale sau europarlamentare să se organizeze pe rând, la 12 luni distanța unele de altele. În acest fel formatiunile politice vor fi mult mai dependente de electorat, care va avea posibilitatea sa sanctioneze mai rapid pe cei care nu pun în practica ceea ce au promis în campania electorala.
  • +4 (20 voturi)    
   Asa o fi? (Marţi, 25 februarie 2020, 11:12)

   MakeRoGreatAgain [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   Cand citesti comentariile, ai impresia ca Firea nu va scoate nici 5% la alegeri. Dar surprize-surprize, va castiga iar alegerile :)) Inca 4 ani cu Firea primar, de o sa ne iasa pe nas.
   • +4 (24 voturi)    
    asta inseamna (Marţi, 25 februarie 2020, 11:51)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui MakeRoGreatAgain

    1 - popor de idioti
    2 - alegeri intr-un singur tur...
    3 - popor de idioti :D da trebuie sa amintesc chestia asta de 2 ori la cat de tampiti suntem!
    • +5 (11 voturi)    
     nu dragule (Marţi, 25 februarie 2020, 12:08)

     mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     asta inseamna blat psd cu pnl
   • -7 (11 voturi)    
    firea esti o pr*sta (Marţi, 25 februarie 2020, 12:51)

    Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui MakeRoGreatAgain

    daca lasai taxa castigai alegerile. Esti o fricoasa. Ai facut o greseala politica fatala.
  • +9 (11 voturi)    
   hei (Marţi, 25 februarie 2020, 15:21)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   Propun sa faca un sondaj pe Facebook privind legalizarea bordelurilor cu acces gratuit pentru elevii de liceu.
   • +5 (5 voturi)    
    accesul o fi gratuit, (Marţi, 25 februarie 2020, 16:02)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui john70

    dar ,,prestatia'' trebuie sa o plateasca cineva...probabil vrei sa spui ca o va plati primaria.
    Daca va fi asa, vor fi cozi la intrare mai mari decat in trafic.
    Ha, ha, o vad in stare..
  • -3 (3 voturi)    
   Mda (Marţi, 25 februarie 2020, 16:14)

   Fanel01 [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   A pus mai presus voturile decat sanatatea oamenilor , aveam alta parere despre doamna Firea.
 • +15 (33 voturi)    
  Mi greata (Marţi, 25 februarie 2020, 10:25)

  raduuu [utilizator]

  Pai nu erau toti demagogi si ea eroina pe cal alb. Mi greata sincer
  • -26 (34 voturi)    
   Taxa (Marţi, 25 februarie 2020, 11:12)

   Theros [utilizator] i-a raspuns lui raduuu

   Dute ba si vomita!! Ori nu ai minte sa intelegi ce vorbesti ori ai parul lung si mintea scurta!! Decizia luata de D-na Firea este in firescul actiunilor pe care le intreprinzi in politica daca te duce capul!! Slaava domnului ca intre Firea si Plavan sau basescu , eu o prefer pe Firea desi sunt PNL-ist!!
   • +8 (8 voturi)    
    wow (Marţi, 25 februarie 2020, 14:24)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui Theros

    sa crezi in fierea si sa te mai si lauzi...
    poate ar trebui sa vb despre cresterea aichiu-ului in Tarisoara noastra oropsita.desi nu cred ca poate ajuta prea tare,recomand folosirea rotii si a spalierului in termeni medievali,pe caricatura fizico-spirituala a unor votanti legati la ochi si lipsiti de valori sociale comune.sa lucram ca taranul cu sapa,printre randurile napadite de balarii.
    sau si mai plastic,ca baieti cu vermorelul in spate care ajuta in curte si prin casa..

    aaanyway inca ma mira oftica ecologistilor angajati cu randul,care se taie imprejur ca inca mai circula masini in bucale sau alte orase.
    pt ei,asta ar fi curatat aerul si poluarea ar fi scazut.
    noaptea mintii loveste ambele tabere,singurul decedat e neuronul si fratii lui.
   • +6 (8 voturi)    
    mai, (Marţi, 25 februarie 2020, 15:53)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Theros

    tu ai vise umede cu fierea. Vezi ca daca se prinde pandele, va incalica p-amandoi. In vis, bineinteles.
    Sa fii penalist si sa afirmi ca esti in limba dupa fierea, inseamna ca ai ceva probleme la mansarda.
  • 0 (0 voturi)    
   Exact! (Miercuri, 26 februarie 2020, 8:53)

   Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui raduuu

   Cel mai succient comenatriu bun.
   Un pic PREA succint: Gabitza av fi realeasa TOCAM pentu ca a aprut drept Eroina calare pe unicorn alb, care salveza masinile bucurestenilo de absurda taxa Oxigen, ce a fost impusa de nemernicii de soroshsiti, de liberali sau de USR-isti!

   Cum sa nu o voteze lumea, daca ne scapa de taxe??
 • +4 (60 voturi)    
  15mii au hotarat pentru 3 milioane (Marţi, 25 februarie 2020, 10:30)

  BogdanAngheluta [utilizator]

  15mii de cazane pe facebook au hotarat pentru 3 milioane :))
  • +10 (32 voturi)    
   pai inainte cine hotarase? (Marţi, 25 februarie 2020, 11:03)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui BogdanAngheluta

   a fost vreun referendum? a fost in programul de primar al doamnei?
   mi se pare mai bine sa decida 15.000 decat una singura.
   • -1 (11 voturi)    
    consiliul general? unde tot PSD e majoritar. (Marţi, 25 februarie 2020, 12:40)

    jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    PSD a castigat voturi in 2016 cu anularea taxei auto si a celei radio/TV - acum vrea altele din nou ca sa dureze moartea miticilor ...
   • -2 (6 voturi)    
    au existat consultări (Marţi, 25 februarie 2020, 14:14)

    Cheie primara [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    Eu am scris pe site-ul PMB
    • -4 (4 voturi)    
     asa este! (Marţi, 25 februarie 2020, 16:02)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

     Si eu am scris acolo. Pentru taxa!
  • +20 (36 voturi)    
   Așa poate câștiga din nou alegerile (Marţi, 25 februarie 2020, 11:10)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui BogdanAngheluta

   prin neprezentarea populației și cu 15000 de voturi.
   DACĂ ERA CORECTĂ, spunea că aceste voturi sunt sub limita unui procent de a fi luat în seamă!
   Ea și corectă!
   Scârbă și lehamite!
  • -10 (18 voturi)    
   shh (Marţi, 25 februarie 2020, 11:23)

   Euro2 [utilizator] i-a raspuns lui BogdanAngheluta

   Shhh, saracule care mergi cu autobuzu
   • +5 (9 voturi)    
    pofta buna (Marţi, 25 februarie 2020, 13:03)

    BogdanAngheluta [utilizator] i-a raspuns lui Euro2

    pofta buna
  • +18 (20 voturi)    
   era putin probabail ca taxa se va (Marţi, 25 februarie 2020, 11:30)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui BogdanAngheluta

   introduce in an electoral. Cam toti care introduc taxe in anii electorali pierd alegerile. S-a mai sfatuit cu consilierii si a renuntat la taxa. In 2020 nu va fi sigur, avem alegeri locale si generale. Greu de crezut ca o va introduce cineva.
   Prostii vor pune votul si o vor vota pe ea si partidul din care face parte, iar la anul le baga si taxa.
   • +9 (9 voturi)    
    stai lin (Marţi, 25 februarie 2020, 12:14)

    mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    ca nu mai baga nicio taxa, licitatia pentru camere s-a facut, banii s-au incasat, intr-un an, fara mentenanta, jumate din camerele repsective nu mai merg, asa ca e spre avantajul tuturor partilor implicate sa o lase moarta in papusoi.
    • +5 (5 voturi)    
     in 2020 clar ca o lasa moarta in papusoi (Marţi, 25 februarie 2020, 16:04)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

     Dar din 2021, daca iese tot nebuna, poti sa te astepti la tot felul de taxe si contracte paguboase ptr bucuresteni. Oricat de mult s-a furat, se poate fura si mai mult.
  • +2 (8 voturi)    
   ma angheluta (Marţi, 25 februarie 2020, 12:12)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui BogdanAngheluta

   ramai cu ratb-ul ca nu ti-l ia nimeni, nu mai fii rau si invidios pe cei care muncesc mai mult si mai bine decat tine. Mentalitatea ta angheluta, sa moara si capra vecinului e cum nu se poate de toxica si nu te va ajuta sa progresezi.
   • -3 (9 voturi)    
    cred ca ai confundat mesajele (Marţi, 25 februarie 2020, 15:53)

    BogdanAngheluta [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    Eu nu am scris nimic din care sa poti concluziona tu ca sunt invidios pe cineva sau ca vreau sa moara capra vecinului; Iar referitor la mijloacele de transport in comun nu am facut referire.
    Eu aleg sa las masina mea hibrid in parcare atunci cand am alternative... si asta cred ca e o dovada de civilizatie nu de saracie, invidie sau dorinta de a-i fi cuiva rau.
    • -2 (6 voturi)    
     Ce masina hibrid ai ? (Marţi, 25 februarie 2020, 16:46)

     Kecske [utilizator] i-a raspuns lui BogdanAngheluta

     Cumva din cele care au motoare pe benzina si apoi comuta pe gpl, ca-i mai ieftin?
     Ca tot hibride sint si astea, sa stii.
     • -1 (5 voturi)    
      Toyota Corolla Touring Sports 2019 (Marţi, 25 februarie 2020, 16:58)

      BogdanAngheluta [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

      Toyota Corolla Touring Sports 2019
      Iti recomand
      3.5% in oras
     • +3 (5 voturi)    
      cred ca se referea la un mild-hybrid (Marţi, 25 februarie 2020, 17:15)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

      Cele plug-in hybride sunt scumpe si lipsite de vlaga a motorului.
  • +2 (4 voturi)    
   nu trebuie (Marţi, 25 februarie 2020, 15:56)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui BogdanAngheluta

   s-o crezi pe madama, ca la ea totul se decide in noaptea de dinaintea luarii hotararii.
   Anul trecut a iesit chiar la tv si s-a dat dura, ca nu vrea sa plateasca amenda UE si ca, asa cum a hotarat ea ca va hotari CGMB, e identic ca in alte mari capitale europene, par de exemplu Londra.
   Acuma zice ca a facut un referendum pe facebook. La ce? Nu mai avea reteta de sarmale de la vasilica?
 • +27 (39 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 25 februarie 2020, 10:31)

  [anonim]

  • +8 (8 voturi)    
   Mai omule!!! (Marţi, 25 februarie 2020, 13:49)

   Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu este vorba de competenta aici, este o formidabila actiune de PR, de propaganda electorala!

   Scopul "consultarii" pe FB a fost tocmai sa isi faca reclama, sa afle toata lumea ca Gabitza anuleza taxa ticaloasa pusa de Sica Mandolina sau de Nicu Shordan!
 • +14 (42 voturi)    
  gargara (Marţi, 25 februarie 2020, 10:34)

  daldepsd [utilizator]

  de la PSD. Da ce, pe copil il intrebi daca-i plac dulciurile, nu sti ca-I in extaz. Spune-i cocalarului ca nu vrei sa-i iei banii pe poluare.
  Poluarea trebuie taxata
  • +5 (15 voturi)    
   Se bucura BG (Marţi, 25 februarie 2020, 11:05)

   BogdanAngheluta [utilizator] i-a raspuns lui daldepsd

   E plin de cocalari si aici :))
  • +9 (17 voturi)    
   Care poluare trebuie taxată? (Marţi, 25 februarie 2020, 11:23)

   Kap [utilizator] i-a raspuns lui daldepsd

   Taxăm Loganurile pe benzină, cumpărate eventual cu încurajare rabla de la buget, iar mizeriile de SUVoaie diesel euro 6 le lăsăm?
   Sau taxi-urile diesel euro 6 ori fițele din Germania cu filtru de particule anulat și sute de mii de km, alea nu poluează, doar că-s euro 5 sau 6?

   Să vă intre-n capetele alea seci, poluarea efectivă ține de starea mașinii (degeaba e euro 20, cu filtrul anulat sau dacă arde și ulei poluează ca naiba) și DE CÂT STĂ MOTORUL PORNIT!

   Așa că dacă vă-nchipuiați că taxa asta discriminatorie (da, discrimina după norma de poluare, fără a ține cont de poluarea EFECTIVĂ) ar fi avut efect de taxă de congestie, ca să-și plimbe cwrul nesimțit posesorii de SUV euro6 nonstop prin oraș, țeapă!
   • -4 (6 voturi)    
    incearca un concediu ceva (Marţi, 25 februarie 2020, 11:58)

    pier [utilizator] i-a raspuns lui Kap

    Asa frustrat ca tine rar am vazut! Fii atent poate duce la tulburari de comportament foarte grave. (stiu ca nu crezi ce spun, dar e adevarat)
   • +6 (6 voturi)    
    gresit (Marţi, 25 februarie 2020, 12:17)

    mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Kap

    loganurile euro 3 cu gpl, adica pe taximetristi, nu avea de gand sa-i taxeze. Ii taxa doar pe saracii de rand.
    • 0 (2 voturi)    
     Pai astea tot hibride (Marţi, 25 februarie 2020, 16:49)

     Kecske [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

     se pot numi. De aia nu le taxa.
   • +6 (8 voturi)    
    poluarea (Marţi, 25 februarie 2020, 12:54)

    daldepsd [utilizator] i-a raspuns lui Kap

    ca principiu. Norma Euro e una, capacitatea cilindrica e alta, tratate separate, taxate corespunzator. Vrei 2000 cmc n-ai decat sa bagi mana-n buzunar. Vrei diesel sau norma de poluare mare, tot din buzunar iese boiereala. Aerul respirat e la comun si la ses si-n munte, masini sunt peste tot.
    • +5 (7 voturi)    
     Poluare sau congestie? (Marţi, 25 februarie 2020, 13:40)

     Kap [utilizator] i-a raspuns lui daldepsd

     Nu tratate separat cum încercase duamna, că poluarea rezultă când sunt mai mulți factori combinați.
     În plus, în baza a ce studiu s-a găsit această pesudo-soluție?
     S-a măsurat poluarea din București pe factori de poluare în multe puncte, să fie relevant?
     Are poluarea auto cea mai mare pondere, sau incineratoarele pornite hoțește noaptea, și CET-urile, și sobele pe lemne poluează covârșitor?
     Au fost luate măsurile de mobilitate urbană și sunt mijloacele de transport în comun eficiente? Linii de tramvai, troleu?
     Benzi dedicate ceva?
     Piste de biciclete să încurajăm traiul mai sănătos și deplasarea alternativă?
     Sau s-a transformat în șantier și ultima bucățică de teren din oraș, iar puhoiul de mașini ridică la cer toată mizeria scoasă pe roți de utilaje?
     Tot ”inteligentul” CARE N-A FOST LA VOT în 2016 deschide râtul despre ”cazanele vechi”, însă cocălarul cel mai mare e cel cu mașină mare sau de fițe care speră că taxa îi va da lui gratis avantajul unui trafic mai liber. Că la metrou n-ar intra nici el nici piți, doamne feri!
     • -4 (4 voturi)    
      Statistic s-a demonstrat (Marţi, 25 februarie 2020, 16:07)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui Kap

      ca in marile orase cea mai mare pondere in poluare o au masinile (indiferent ca sunt ale firmelor, ale persoanelor, private sau de stat).
      • +3 (3 voturi)    
       Marele habarnist (Marţi, 25 februarie 2020, 17:12)

       Kap [utilizator] i-a raspuns lui bancher

       Ai un mare talent în a împroșca aberații pe hotnews.
       La precedentul răspuns se vede că nici n-ai citit ce am scris iar logica oricum te omoară.
       Studiile trebuie aplicate în fiecare oraș, că nu e la fel în Brașov față de București, doar că ți se pare ție aglomerat, și estimezi din ochiul de sticlă că mașinile poluează mai mult decât alți factori.
       Du-te și stai o săptămână lângă Iridex și spune-ne cum e seara, apoi comentează doct că mașinile sunt de vină.
   • -2 (6 voturi)    
    Bati campii (Marţi, 25 februarie 2020, 14:21)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Kap

    Adica tu, daca gasesti un ARO in stare buna de functionare, vrei sa spui ca polueaza mai putin decat un diesel cu norma Euro 6 d temp?
    Care mizerii de SUV euro 6? Ca nimeni nu isi scoate filtrul de particule la Euro 6, ptr ca masina e relativ noua si filtrul inca nu s-a comaltat. Dimpotriva, filtrul de particule se scoate la masinile vechi, cand deja este compromis, iar detinatorul nu are 2000 euro sa il schimbe. Operatiunea este ilegala, si nu ar trebui sa treci ITP-ul cu ea, plus ca daca te prinde filtrul RAR cu o masina cu filtrul scos, iti vor retine placutele si talonul pana iti pui filtru nou.
    Nu mai abera ca o masina veche cu euro 1 sau euro 2 polueaza mai putin decat una euro 6, euro 6d-temp sau euro 6d. Este exact pe dos, normea 6d e foarte stricta, acesta e si motivul ptr care multi producatori au renunat la motoare populare (nu au reusit sa le incadreze in norma de poluare euro 6 d temp).
    Un Logan nou, cu norma de poluare Euro 6 d- temp costa 6000 euro. Ma scuzi , dar 6000 euro sunt f usor de obtinut de la orice banca, cu credit de nevoi personale sau credit auto.
    Poti sa faci un efort sa iti iei un Logan euro 6 d temp si sa renunti la vechiturile cu euro 2 sau 3.
    Personal mie imi pare rau ca nu s-a introdus taxa. Mai scapam de vechiturile din trafic.
  • +4 (8 voturi)    
   da prostia (Marţi, 25 februarie 2020, 12:16)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui daldepsd

   n-ar trebui taxata ? ragetele ecologiste emise in necunostiinta de cauza care polueaza agenda publica, n-ar trebui taxate ?
   • +1 (3 voturi)    
    E democratie (Marţi, 25 februarie 2020, 16:05)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    Nu poti taxa libera exprimare.
 • +19 (29 voturi)    
  alegerile bat la usa, bate-o vina! (Marţi, 25 februarie 2020, 10:35)

  Cactus Jack [utilizator]

  Gabita dc n-am sta in pragul alegerilor, am fi asistat la aceeasi decizie? Categoric nu, pungulita e goala, era nevoie de venituri suplimentare, Ai aruncat cu banii in dreapta si stanga, ca la o stropitoare. Sute milioane bisericii, doar ei influienteaza prostimea cu cine sa voteze. Contracte cu Turcia, Otocar etc, ai impinzit capitala cu harburi, doar spaga te interesa cat intra in buzunarul propriu si a ciumei rosii.
  Mai cateva luni si dispari definitiv. Atunci se va trage linia si vom afla exact cate abuzuri ai facut cu banii bucurestenilor.
 • +26 (30 voturi)    
  Surpriza era daca pastra taxa (Marţi, 25 februarie 2020, 10:36)

  bigbrother [utilizator]

  Povestea e tipica pentru politicienii care se tem ca isi vor pierde si bruma de votanti existenti in loc sa rezolve problemele si sa aiba parte de un numar mai mare de votanti noi.

  Probabil calculele ei sunt ca va mai iesi odata primar si mai prinde inca 4 ani dupa care iar va da vina pe oricine altcineva ca n-a reusit si uite asa invarte mamaliga pana pocneste.

  Sper ca anul asta sa nu-i mai iasa pasenta,dar enevoie de doua conditii: opozitia sa isi adune mintile si mai ales, sa iesim la vot, altfel iar iese Firea cu 14% din voturi.
 • +22 (36 voturi)    
  Doar in Romania (Marţi, 25 februarie 2020, 10:37)

  ThalesdeTeleorman [utilizator]

  E posibil ca o toapa sa ia decizii in numele unei comunitati de peste 3 milioane de oameni in urma unor sondaje efectuate pe facebook.
  • -6 (18 voturi)    
   de ce (Marţi, 25 februarie 2020, 10:59)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

   nu ai, sau ati votat, ca era pe feisbuk, aveti, si stati tot timpul pe el, inclusiv la semafoare, votati, si veti avea un oras curat, si cel mai misto, o sa platiti infrigementul de la ue , bucurestiul poluat, ati votat , comentati, nu ati votat, mucles.
  • -2 (2 voturi)    
   Daca nu continuai fraza cu (Marţi, 25 februarie 2020, 16:55)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui ThalesdeTeleorman

   "urma sondajelor" era comentariul perfect. Asa ai cam dat cu stingu`n dreptu`, ca sa ma exprim frumos.
 • +19 (25 voturi)    
  /// (Marţi, 25 februarie 2020, 10:38)

  GemstonePig [utilizator]

  N-ai fi zis ca e posibil dar iapa e pe cai mari. Creezi o problema pe urma o rezolvi prin anulare pentru ca asculti poporul, partidul cu ajutorul CCR a dar o ''perversa ca la TarguOcna'' , viitorul suna bine pentru PSD
 • +8 (14 voturi)    
  Nice try (Marţi, 25 februarie 2020, 10:38)

  ecou [utilizator]

  Si cei prinsi in ZACA intre 1 martie si data la care intra in vigoare presupusa hotarare a Consiliului General ce patesc? pentru ca teoretic sunt cam buni de plata. Asta presupunand ca CG PMB va valida razgandeala lu' madam Pandele
  • +5 (9 voturi)    
   nu se dau amenzi. (Marţi, 25 februarie 2020, 11:30)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui ecou

   asta e.
   • -2 (2 voturi)    
    taxa a intrat in vigoare pe 1 ian 2020 (Marţi, 25 februarie 2020, 14:23)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    dar nu s-au dat amenzi. Probabil nu se vor da nici in continuare, pana cand se va abroga cu totul.
 • +19 (23 voturi)    
  Mda (Marţi, 25 februarie 2020, 10:43)

  The_Dude [utilizator]

  Mare smecherie facebookul asta, daca stii cum sa il folosesti. Propun Guvernului Romaniei sa procedeze in consecinta. Si instantelor. Si spitalelor. Facem o lume mai buna, impreuna. Bineinteles, impreuna cu fabricile de voturi.
  • -7 (17 voturi)    
   razi tu, razi (Marţi, 25 februarie 2020, 11:04)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui The_Dude

   dar facebook a inclinat balanta de prin 2014 incoace
   • +7 (11 voturi)    
    Unkiu Tău Puțin a demarat “Trendul “ (Marţi, 25 februarie 2020, 11:13)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    Prin Cambridge Analytica
 • +19 (23 voturi)    
  firea aplica schema pompierul-piroman! (Marţi, 25 februarie 2020, 10:45)

  Antenistontel [utilizator]

  .
 • +21 (31 voturi)    
  Cel mai prost primar de pana acum (Marţi, 25 februarie 2020, 10:46)

  Y [utilizator]

  Multe urari de bine ei si familiei!
 • +15 (21 voturi)    
  Stupid! (Marţi, 25 februarie 2020, 10:48)

  micul_licurici [utilizator]

  Gabriela Firea un primar care da dovada de o stupididate fara margini.
  • +11 (15 voturi)    
   Este Stupiditatea Ea Însăși (Marţi, 25 februarie 2020, 10:55)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui micul_licurici

   Altfel nu o Promova Varanul
 • +12 (20 voturi)    
  vin alegerile (Marţi, 25 februarie 2020, 10:48)

  1980 [utilizator]

  A dat inapoi pt ca vin alegerile si nu mai castiga un nou mandat?!
  Ideea nu era atata de rea dar asa e cand faci lucrurile doar pt voturi ...nu iti asumi!!!
  • -2 (2 voturi)    
   dupa cat de prosti au devenit (Marţi, 25 februarie 2020, 14:25)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui 1980

   bucurestenii in ultimul timp, tare imi e mie teama ca tot asta iese la primarie. I-a pacalit Firea, pe unii cu pomeni, pe altii cu targuri si iarmaroace, pe altii cu anulari de taxe.
   Stati putin, ca trec ele alegerile, (inclusiv cele parlamentare), sa vedeti cum reanalizeaza Firea situatia si baga taxa.
 • +9 (13 voturi)    
  ok (Marţi, 25 februarie 2020, 10:49)

  DoarEUEUEU [utilizator]

  Bun (sau nu) s-a hotart desfiintarea taxei, dar pana la emiterea deciziei/hotararii tot va trebui sa platim, ca altfel suntem pasibili de amenda - daca hotararea nu iese pana la 1 martie. Cu bani astia ce se va intampla? adica eu sunt de buna credinta si platesc 1 luna 1 an (treaba mea) dar se hotaraste ca retroactiv sa se anuleze...mai imi pot recupera banii?

  Ah si nu sunt doar camerele si panourile instalate, mai este si structura din spate (SW de recunoastere a numerelor, emitere amenzi, site-ul de informare si plata, etc. - ca si acolo au intrat bani)
  • +4 (4 voturi)    
   nu risca sa-ti dea amenda (Marţi, 25 februarie 2020, 12:21)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui DoarEUEUEU

   in momentul in care s-ar da amenzi, s-ar alege praful de tot circul Firutei.
  • +1 (1 vot)    
   Chiar crezi ca s-au instalat camere (Marţi, 25 februarie 2020, 17:01)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui DoarEUEUEU

   si tot restul echipamentelor, ca exista un centru de monitorizare si angajati, software de reconoastere a numerelor de inmatriculare etc, etc ?
   S-au dat doar banii si s-a incasat comisionul/(spaga ?) restul mai la toamna sau chiar la anu` si la multi ani.
 • +5 (13 voturi)    
  mda.. (Marţi, 25 februarie 2020, 10:55)

  Kvothe [utilizator]

  poate se prinde si Gabi ca e nevoie inainte si de studii/sondaje, nu hotaraste asa.. cum ii taie capu'..
 • +14 (18 voturi)    
  incompetenta pe banii nostrii (Marţi, 25 februarie 2020, 10:57)

  hifi [utilizator]

  Organizarea referendumului ar fi trebuit sa fie facuta inainte de luarea deciziilor. In acest moment au fost cheltuite sume foarte mari pentru...nimic. acesti bani trebuie suportati in integralitate de dna Firea si cei care au luat aceasta decizie. Bugetul Bucurestiului a luat in calcul si sumele care urmau sa fie incasate din aceasta taxa.
  Totul este o mare manevrra electorala marca Firea.
 • +12 (18 voturi)    
  Gata, vina pentru trafic si poluare e la cetatean! (Marţi, 25 februarie 2020, 11:05)

  mircea112 [utilizator]

  Alibiul s-a rezolvat, vina este acum la cetatean, duamna are acum o scuza si pentru trafic si pentru poluare.

  Nu ca taxa oxigen ar fi rezolvat ceva, nu ar fi rezolvat nimic, ba chiar i-ar fi infuriat pe unii, dar acum...
 • +16 (20 voturi)    
  tovarasa (Marţi, 25 februarie 2020, 11:06)

  liviu_ [utilizator]

  si-a tras si ea un comision mic din harababura asta
  si acu renunta!

  hai sictir fa!

  de asemenea daca se anuleaza decizia dupa 1 martie ce se intaMpla? prostii platesc si apoi alearca sa recupereze taxa?! amenzile se dau?!

  harababura totala marca tzoapei din volundari pt un comision!
 • -3 (33 voturi)    
  mare pacat (Marţi, 25 februarie 2020, 11:06)

  popiques [utilizator]

  saracii cu opel astra diesel din 2001 au castigat. felicitari! aceasta taxa ar fi fost o masura foarte buna pentru Bucuresti.
  • +9 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 25 februarie 2020, 11:22)

   [anonim] i-a raspuns lui popiques

  • -1 (17 voturi)    
   padurea (Marţi, 25 februarie 2020, 11:25)

   Euro2 [utilizator] i-a raspuns lui popiques

   sustine tu ma taierea de copaci in parcuri si mergi cu autobuzu, euro 3 luat in combinatie cu barbat-su
  • +10 (14 voturi)    
   nu chiar (Marţi, 25 februarie 2020, 11:54)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui popiques

   ar fi fost o masura buna DACA:
   1 - s-ar fi aplicat tot timpul nu intre orele x si y
   2 - ar fi fost o perioada de 6-12 luni de acomodare (ca nu-ti schimbi masina in 2 luni)
   3 - nu ar exista exceptii! daca primaria nu are bani/timp sa-si schimbe masinile, poporul d c ar avea?!
   4 - s-ar si face ceva concret pt evitarea poluarii: parcari, parcuri, piste de biciclete, transport in comun, metrou (in mortii masii de metrou ca-l terminam in 2030). Dar nu... noi avem un oras SUFOCAT de blocuri si masini, dar in loc sa contruim parcuri, noi construim.... blocuri! cum avem 100 m2, cum ardem un bloc!
   • -3 (3 voturi)    
    totusi (Marţi, 25 februarie 2020, 12:11)

    popiques [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    n-am zis ca nu era perfectibila, dar ar fi fost un inceput.
    1. ar fi incurajat mai mult transportul in comun.
    2. cu banii stransi s-ar fi putut achizitiona mijloace de transport in comun moderne
  • -2 (4 voturi)    
   Nu e doar saracia (Marţi, 25 februarie 2020, 12:09)

   mescaline [utilizator] i-a raspuns lui popiques

   Putini sunt atat de saraci incat sa nu isi permita o masina mai noua, Euro 5 sau 6 SH. Ar face chiar economie la consum si intretinere.

   Dar na, ar fi clasa mica, cilindree mica, n-ar fi "masina".
   • -2 (4 voturi)    
    asa este! (Marţi, 25 februarie 2020, 16:11)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui mescaline

    Un Logan nou cu norma de poluare Euro 6 de temp costa 6000 euro, bani pe care ii poti obtine lejer de la orice banca ca si credit de nevoi personale.
    Ti se pare mult 6000 euro, scoti 3500 euro si iti iei masina euro 5 , facuta dupa 2009 (atunci s-a introdus norma euro 5).
    Nu ai nici 3500 euro, atunci ia RATB-ul ptr ca esti prea sarac sa ai si sa intretii masina.
  • +3 (9 voturi)    
   ma popica (Marţi, 25 februarie 2020, 12:24)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui popiques

   or fi posesorii de astra saraci, dar matale esti sarac cu duhul. Norocul tau ca traiesti in Romania, altfel si tu si Firuta ati fi avut nevoie de vigneta IQ 90 ca sa intrati in oras.
   • -4 (4 voturi)    
    taranu tot taran (Marţi, 25 februarie 2020, 13:32)

    popiques [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    eu, spre deosebire de matale, n am nevoie vigneta ca sa intru in Bucuresti. ramai la tine in sat, e plin bucurestiul de carute
    • +2 (2 voturi)    
     hai ca nu mai sunt (Marţi, 25 februarie 2020, 17:19)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui popiques

     Am prins si eu multe, prin anii 1990, pe Calea victoriei mai ales, dar de vreo cativa ani nu am mai vazut, nici la cei care cauta fiare vechi prin gunoaie.
 • -6 (26 voturi)    
  Taxa (Marţi, 25 februarie 2020, 11:10)

  Euro2 [utilizator]

  Stau si ma uit cu stupoare cati idioti scriu aici doar sa se afle in treaba si se roaga sa scoata bani din buzunar pentru firmele Firutei. Nu toti avem cazane, bine ca aveti voi bani de masini noi, da am 4 masini Euro 2 la care tin si care arata mai bine decat jegurile voastre Euro 6 mancare de rugina.
  • 0 (4 voturi)    
   or arata mai bine (Marţi, 25 februarie 2020, 12:15)

   yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui Euro2

   dar ce scot pe teava e cu totul altceva. Ca nu iti pasa tie ce respira cei din spatele tau......
  • +5 (13 voturi)    
   ai ai ai (Marţi, 25 februarie 2020, 12:25)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Euro2

   ce te mai roade...
   • +3 (5 voturi)    
    da (Marţi, 25 februarie 2020, 14:20)

    Euro2 [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    ai vrea si tu sa ai ce am eu saracule care mergi cu autobuzu euro 3
    • +4 (4 voturi)    
     de curios, ce ai? (Marţi, 25 februarie 2020, 16:14)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Euro2

     Daca nu sunt masini de epoca, demne de colectia Ion Tiriac, afla ca un Logan euro 6 e mult mai bun. Daca sunt masini de colectie, tot respectul ca le intretii.
     Toti cu masini Euro 2 pe care ii stiu eu sunt oameni fara posibilitati materiale, care nu au avut in viata lor masina, asa ca si-au adus si eu un BMW seria 3 sau un Passat la mana a doua din Germania, cu 2000 euro.
     • +1 (1 vot)    
      Vezi ca tiriac nu prea circula (Marţi, 25 februarie 2020, 17:08)

      Kecske [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      cu masinile lui de colectie. Le-a luat doar ca sa aiba la ce se uita din cind in cind ca sa se simta impotant si bogat. Si ia si banii fraierilor care vor sa le vada.
  • +4 (6 voturi)    
   Tu sustii ca: (Marţi, 25 februarie 2020, 14:31)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Euro2

   Euro 6 sunt mancate de rugina!
   Iar euro 2 sunt noi si stralucitoare!!

   Adica tu compari an 2015 cu an 1997? Sau masinile din 2015 sunt ruginite, iar cele din 1997 stralucesc de vopsea si lac noi!
   Multa minte in cap iti mai trebuie, Euro 2....
 • +14 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 25 februarie 2020, 11:14)

  [anonim]

 • -4 (18 voturi)    
  un lucru bun (Marţi, 25 februarie 2020, 11:18)

  noi2013 [utilizator]

  facuse si renunta ca asa zic idiotii pe FB.... Acum chiar ca merita sa pica, dar din pacate nimeni din urma
  • +4 (4 voturi)    
   Partea proasta este ca multi dintre acesti (Marţi, 25 februarie 2020, 16:17)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   ,,idioti'', cum le spui tu, chiar cred ca Firea a facut-o din respect ptr ei.
   Nu oameni buni, Firea a facut-o ptr ca vin alegerile si pierde capital electoral. Vrea sa castige saracii de partea ei.
 • +13 (15 voturi)    
  pai (Marţi, 25 februarie 2020, 11:23)

  cristi_an [utilizator]

  daca guvernam cu sondaje pe Facebook, tu de ca dracului mai ocupi functia respectiva??
  • +4 (6 voturi)    
   am spus-o si o repet: (Marţi, 25 februarie 2020, 14:33)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   Firea s-a speriat ca pierde electorat la alegeri, de asta a facut mascarada cu sondajul pe facebook. In realitate o doare la bascheti de cei cu masini vechi, la cat e de rea abia asteapta sa ii lase fara ele. Dar nu in an electoral..
 • +10 (12 voturi)    
  totusi (Marţi, 25 februarie 2020, 11:29)

  martel55 [utilizator]

  inainite de ainventa taxe noi, de ce nu se aplica codul rutier si nu se sanctioneaza parcarea neregulamentara, macar in zona centrala?asta ar fi o adevarata masura de reducerea a traficului, pentru ca omul daca vede ca ia in fiecare zi amenda (faza ca nu are unde sa parcheze nu tine, nu are nimeni datoria sa iti ofere lco de parcare aoclo unde vrei tu), vede singur ca nu rneteaza si cauta solutii alternative.....singura priblema ar fi ca dupa o perioada d eincasari la buget din amenzi, acestea vor scadea drastic, in timp ce taxa garanta constant bani pe care sa iii cheltuie aiurea
 • +3 (19 voturi)    
  Pe prostie (Marţi, 25 februarie 2020, 11:38)

  CipCC [utilizator]

  Eu m-am saturat de tot circul asta!!!!!
  Vorbesc 2 ani de taxa asta, sunt platiti 2 ani pentru nu stiu ce proiecte si apoi nu le mai fac!!!!!
  Gargara, atat stiu terminatii astia!!! NU fac nimic!!!
  Doamne Dumnezeule ce se intampla in tara asta!
  Cum adica, a luat in considerare ce spue majoritatea oamenilor de pe internet!!!
  Pai sunt o gramada de samsari si smecheri cu masini luate cu 3-4 mii de euro! Doar nu sunt prosti sa plateasca inca 400 de euro pe taxe!!
 • +9 (21 voturi)    
  Cand s-a interzis fumatul (Marţi, 25 februarie 2020, 11:41)

  CipCC [utilizator]

  Cand s-a interzis fumatul in spatiile inchise s-a facut vreun sondaj pe facebook?
  Ce tampenie!!!!!
  Pai asa nu mai faci nimic!
  • -1 (9 voturi)    
   alt abuz (Marţi, 25 februarie 2020, 12:26)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui CipCC

   sunt nefumator, dar imi dau seama cat de abuziva si absurda e legea.
   • +1 (5 voturi)    
    Legea e peste tot in Europa. (Marţi, 25 februarie 2020, 14:34)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    Romania este ultima tara in care s-a implementat.
    • +1 (1 vot)    
     asa e (Marţi, 25 februarie 2020, 22:14)

     mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Si sper ca va ramane ultima care sa implementeze directivele europene. Problema e ca in cleptocratia europeana votul e de fatada, iar in fapt ne conduc marionete ca doamna Ursula, care nu fac altceva decat sa promoveze teze false si sa impinga redistributia si socialismul catre noi culmi. Desi semnalele de alarma suna incontinuu, desi trenul pierde vagoane, ca Brexitul nu e doar o intamplare, Ursula a primit in plic sa apese pe pedala ecologismului extremist, si asta o sa faca pana va face tandari industria auto europeana si toate orizontalele ei. Nu-i nimic, in 10 ani vom fi toti mai saraci. Nu trebuie sa fii clarvazator, doar trebuie sa te uiti nitel ce se intampla cu energia verde in Germania astazi. Apropo, pe termen lung doamna Merkel mizeaza in continuare pe Nord Stream. Misto, nu.
 • +9 (13 voturi)    
  Hotariri populare (Marţi, 25 februarie 2020, 11:54)

  asd555 [utilizator]

  Dorim sa luam numai hotariri populare, ca sa luam cit mai multe voturi facile? Se pare ca da...
 • -1 (5 voturi)    
  Felicitări (Marţi, 25 februarie 2020, 12:07)

  RAFL [anonim]

  Felicitări tuturor posesorilor de cazane pentru această victorie impresionantă.
 • +4 (4 voturi)    
  Miscare electorala (Marţi, 25 februarie 2020, 12:10)

  UpNext [utilizator]

  "de succes". Pentru astfel de probleme cruciale si dramatice, precum poluarea urbana si masuri urgente de reducere, nu se fac consultari publice, ci se iau decizii clare, chiar cu riscuri electorale.

  Acum, discursul ei implicit este " eu am vrut, am propus, am respectat recomandarile UE etc., dar trogloditii s-au opus..."
 • +6 (6 voturi)    
  sondaj pe facebook lol (Marţi, 25 februarie 2020, 12:22)

  EXEs [utilizator]

  Sunt sigur ca madam este foarte interesata de sondaje insa nu de cele legate de taxe si impozite la care sunt sigur ca o doare in pix de cetateni. Problema e ca si-a dat seama ca taxa asta o s-o mature de la primarie la alegeri ceea ce evident ca o atinge in zona ei cea mai sensibila.
 • +1 (13 voturi)    
  Revenirea cazanelor (Marţi, 25 februarie 2020, 12:28)

  Subie [utilizator]

  Nu e posibil așa ceva. Nu ne mai facem bine niciodată. Să vedeți dacă nu iese iar firea primar, pe fondul absenteismului și al miserupismului. Cum e posibil să mergi cu 20-30 kmh în coloana plină cu cazane cu numere de provincie, zi de zi, și să vrei asta mai departe, să mori sufocat de gazele din trafic? Suntem o țară care trebuie părăsită. Când oamenii normali au ajuns o minoritate, nu mai au ce căuta aici. De 30 de ani prostimea ne decide viața. Incredibil. Am un subaru euro 5, merg cu 30-40 la oră în viteza a doua până la birou dimineața, aerul condiționat doar pe recirculare, fiindcă altfel e imposibil să respiri toate noxele cazanelor din jur, seara alt drum înapoi spre casă în mizeria de trafic. Iar primarul general face sondaj pe facebook, care a devenit oglinda societății, adică e tot mai multă cocălărime? WTF?! Decizie electorală, nimănui nu-i pasă cu adevărat de oameni. Serios. Degeaba votez dreapta de 30 de ani și n-am ratat niciun vot, că totul se duce de râpă și psd continuă să conducă. Măcar dacă ar fi de stânga, dar singura lor culoare e cea a hoției. trebuie să plecăm din țara asta de kkt cât mai putem.
  • -2 (8 voturi)    
   subaru (Marţi, 25 februarie 2020, 14:17)

   Euro2 [utilizator] i-a raspuns lui Subie

   mi se rupe mie de subaru tau, fiecare are dreptul sa detina ce isi permite, nu ce vrea parlamentu si gunoaiele ca tine si firea
   • +2 (6 voturi)    
    Fiecare are dreptul sa detina ce isi (Marţi, 25 februarie 2020, 16:19)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Euro2

    permite, cu conditia sa nu ii deranjeze pe altii. Daca masinile tale euro 2 ma deranjeaza cu fumul lor, atunci clar ca trebuie impozitate ptr a descuraja emisiile.
    • +1 (1 vot)    
     pai ce facem monser (Marţi, 25 februarie 2020, 22:19)

     mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     cu rablele de la pompieri, de la politie, de la ambulanta, de la armata. Astea te asfixiaza la propriu. Le scutim de la impozit, asta facem.
     Nu mai vorbesc de asa-zisul transport in comun care se desfasoara prin autogari cu microbuze si autocare de acum 20-30 de ani care nu mai respecta nici euro 2 ala cu care au iesit pe poarta fabricii.
  • -1 (3 voturi)    
   subaru e o firma de doi lei (Marţi, 25 februarie 2020, 16:35)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Subie

   cu 30% rata de return to service, adica de trei ori media. Banuiesc ca l-ai prins ieftin, ca nou, acum ai si explicatia de ce valoarea de piata e catastrofala.
   • -1 (1 vot)    
    masinile asiatice sunt f fiabile (Marţi, 25 februarie 2020, 17:21)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    Insa, dintr-un motiv care imi scapa, se vand foarte ieftin la mana a doua. Subaru exceleaza la tractiune 4x4...dar ca masina de oras nici eu nu mi-as lua Subaru. Sunt bune pe off road.
 • +4 (10 voturi)    
  Un ochi plange altul rade (Marţi, 25 februarie 2020, 12:29)

  C. C. M [utilizator]

  Romania mereu surprinzatoare
  1. Oamenii se plang de nivelul mare de poluare dar ei nu sunt de acord cu introducerea taxelor pt poluare
  2. Primaria isi freaca mainile de bucurie ca sondajul a iesit cum trebuie, cum ar fi fost implementarea vignetei cand tu nu ai mijloace de masurare si colectare (camere, sisteme de urmarire si penalizare ) precum si alternativa de transport si spatii de parcare extraurbane?
  3. In an electoral nu te pui rau cu lumea, intrebi, te consulti si faci ce zice lumea, recuperezi apoi cand esti la conducere cu multa Nerusinare.
 • +7 (9 voturi)    
  duamna Gabi are votul meu (Marţi, 25 februarie 2020, 12:39)

  mmmircea [utilizator]

  dupa benzile unice a reusit sa ingroape si asa-zisa taxa pe poluare. Aici nu vorbim de o amanare, ci de punerea in imposibilitate a primariei de a mai aplica aceasta taxa in urmatorii 5 ani. De ce ? Pentru ca s-au cheltuit bani din buget pentru camere si sistemul informatic. Daca prin absurd peste un an cinvea ar vrea re-introduca taxa ar trebui sa foloseasca sistemul de camere si software-ul, care supriza, nu vor mai functiona, sau vor necesita reparatii. Alti bani nu se mai pot aloca ca vine curtea de conturi peste tine, si-asa duamna Gabi a reusit sa ne scape de derapajele in numele ecologiei pe termen mediu.
  • 0 (2 voturi)    
   Tu glumesti, nu? (Marţi, 25 februarie 2020, 16:20)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Spune ca glumesti.
   • +1 (1 vot)    
    Nu glumeste. (Marţi, 25 februarie 2020, 17:14)

    Kecske [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Asta a fost miscarea din primul moment in care a fost propusa. Ciubucul s-a dat/luat.
    • +1 (1 vot)    
     Intocmai... (Marţi, 25 februarie 2020, 22:20)

     mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

     Mai mult decat duamna cu U, nu vad cum as putea semnaliza.
  • +1 (1 vot)    
   Băi nene, tu știi ceva! (Marţi, 25 februarie 2020, 17:59)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Se pare că ai dreptate, au cumpărat camere false cu 1000 euro bucata, dar ele în realitate sunt cu 1 euro bucata.
   Excrocii au dat lovitura anului!
 • +3 (5 voturi)    
  Pana la anularea ce se intampla? (Marţi, 25 februarie 2020, 12:43)

  Pseudonimus vivid [utilizator]

  De la 1 Martie se aplica amenzi celor care nu o au platita. Actuala hotarare este in vigoare pana la anularea ei. Doamna primar a spus ca "...Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General în luna martie...". Luna Martie are 31 zile. Daca adopta noua hotarare (cea de anulare) pe 31, s-a tinut de cuvant. Dar nu asta ma intereseaza. Ma intereseaza ce se intampla de la 1 Martie. Daca nu o platesc (caci nu am platit-o pana acum) si circul cu masina, pot primi amenda.
 • +11 (11 voturi)    
  Propun (Marţi, 25 februarie 2020, 12:53)

  JustinCase [utilizator]

  Propun inca niste sondaje pe Facebook, de genul: Bucuresteni, vreti sa va dau mai multe vouchere si excursii in Grecia?
  • +1 (1 vot)    
   Da ce, Tailanda, nu e buna (Marţi, 25 februarie 2020, 17:17)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

   ca destinatie ? Sau Seychelles ? Sau chiar Honolulu ? De ce doar Grecia ? Sau Caraibe, ar fi frumos.
 • +9 (9 voturi)    
  Ce balci... (Marţi, 25 februarie 2020, 12:55)

  Andreas1256 [utilizator]

  ...a ajuns Bucurestiul sub administratia individei asteia... Am impresia ca tot ce se intampla acolo e un spectacol grotesc. Mergeti la vot, oameni buni...
  Semnat, un fost bucurestean.
  • +1 (5 voturi)    
   Mergem, (Marţi, 25 februarie 2020, 16:22)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Andreas1256

   Dar daca se disipa voturile intre Dan Barna, Vlad Voiculescu si Rares Bogdan, (iar) mergem degeaba.
 • 0 (4 voturi)    
  Sa ne traiasca! (Marţi, 25 februarie 2020, 13:43)

  Nostalgicul Cristian Ioan [utilizator]

  Brava si frumoasa noastra Primaritza anuleaza absurda si ticaloasa taxa pusa de liberali sau de useristi!

  Sa ne traiasca, si sa ii mai asiguram macar inca doua mandate!!!
 • +2 (6 voturi)    
  Bucurestenii (Marţi, 25 februarie 2020, 13:52)

  Georgiana1995 [utilizator]

  S-au "ecsprimat pe feisbuc",lângă ăia anti-vaccin,şi grupurile de "mamici" panicate . Să vă fie de bine,conduceţi maşinile în pace
 • +3 (11 voturi)    
  respirati (Marţi, 25 februarie 2020, 14:25)

  popiques [utilizator]

  A comentat unu pe aici ca are 4 masini euro 2, dar el are grija de ele si nu sunt cazane. Asta e publicul hotnews...

  Taxa ar fi fost buna (nu perfecta) pentru ca:
  - ar fi incurajat si mai mult folosirea transportului in comun
  - cu banii stransi ar fi putut fi investiti in autobuze-tramvaie noi/ plantare de copaci

  S-au rasculat posesorii de masini din sec XX ca ei nu vor, ei vor pe gratis totul. asa e romanul el vrea totul pe gratis. Chiar daca a fost propunerea lui Firea, pe care nu simpatizez deloc, ar fi fost un inceput.
  • +3 (5 voturi)    
   acel domn este Euro2 (Marţi, 25 februarie 2020, 16:24)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui popiques

   I-am spus si eu ca o masina Euro2 nu are cum sa polueze mai putin decat una Euro 6, dar mi-a dat minus imediat.
   Asta e si motivul ptr care Germania e plina de masini Euro 6 si nu de Euro2.
  • -4 (6 voturi)    
   gresesti (Marţi, 25 februarie 2020, 16:43)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui popiques

   eu platesc si voi continua sa platesc, chiar daca am euro 6d. Ce vreau e ca daca tot imi asum acest cost, sa-mi faceti banda prioritara in detrimentul ratb-ului. RATB egal mocangii sau saraci cu masini la mana a doua care isi permit carburant doar in weekend, iar in timpul saptamanii folosesc transportul in comun. Astia sa stea la coada, sa-mi dea mie prioritate, ca numai din tva-ul de la masina pe care am cumparat-o anul trecut, statul roman a incasat 8400 de euro. Aici pe forum e o revolutie a frustratilor saraci, care au boala pe alti saraci, dar ceva mai instariti ca ei. Ar vrea sa-i taxeze, sa le dea in cap, numai, numai sa-i traga inapoi in mocirla primordiala in care se zbat ei personal. Mergi cu RATC-ul esti un loser. Punct. Si in adancul sufletului o stii, indiferent ce debitezi online.
   • 0 (2 voturi)    
    omule daca dupa tine (Marţi, 25 februarie 2020, 17:08)

    yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    ar trebui sa aiba prioritate masinile in locul autobuzelor (1 om vs 50 oameni) atunci nu ai vreo legatura cu realitatea. Peste tot in Vest (tarile alea cu apa calda unde lumea nu se comporta ca in taranoaia) oameni foarte ok (cu venituri net superioare) merg fara probleme cu trasportul in comun si nu le cade coada ca ce mareti or fi ei.
    • -1 (3 voturi)    
     da dragule (Marţi, 25 februarie 2020, 22:43)

     mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

     Daca iti permiti sa blochezi o banda de 1km, ca sa treaca un autobuz pe minut, inseamna ca 200 de masini x 1 persoana in fiecare masina, cat ar incapea pe km respectiv, adica 200 de oameni platitori de taxe si impozite trebuie sa astepte, ca sa treaca 50 de asistati sociali. In fapt, autobuzele trec mult mai rar, iar pline nu sunt decat la orele de varf, astfel ca numarul de persoane transportate per km per ora e de ordinul 5-10 ori mai mic pe banda dedicata ratb-ul fata de o banda normala de circulatie. Cauzele le poti intui si singur, nu te acuz de nepricepere, doar de rea credinta.
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 25 februarie 2020, 16:03)

  [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 25 februarie 2020, 16:10)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  Intrebare: (Marţi, 25 februarie 2020, 17:21)

  Asphalt [utilizator]

  Am inteles, nu se va introduce taxa...
  Dar interdictiile raman in vigoare ? Adica, mai ai voie in centru cu cazanele ?
  Peste 2-3 ani se interzic si cazanele E3, apoi E4 ?
  Sau e populism pana la capat ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by