Gropile în carosabil sunt cea mai mare problemă a orașului după perioada de iarnă, a declarat primarul Gabriela Firea, marți, în cadrul comandamentului de primăvară organizat la Primăria Capitalei. Poliția Locală și Administrația Străzilor a numărat 800 de gropi, iar până acum au fost asfaltate 600, a declarat primarul general. În ceea ce privește lipsa marcajelor rutiere di oraș, Gabriela Firea a spus că Administrația Străzilor a demarat o licitație încă de acum 2 ani, însă aceasta a fost blocată de contestații, astfel că nu s-au putut face aceste lucrări.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Cea mai mare problemă este faptul că după perioada de iarnă și deszăpezire sunt foarte multe gropi. Poliția locală și Administrația Străzilor București au identificat 800 de gropi. Anul trecut erau 1000. S-a acționat deja pe 600 gropi, încă sunt de reabilitat 200. Fac apel la toată lumea, cetățeni, colegii de la primăriile de sector, să ne transmită dacă găsesc gropi în carosabil. Avem un număr de telefon: 08008000868. Începând cu jumătate lunii martie începem lucrări extinse de reabilitare a carosabilului. Marcajele rutiere au nevoie de împrospătare. Nu este vorba doar despre aspect, ci de siguranța în trafic. Putem să vorbim cât de nefastă este legea achizițiilor publice. Administrația Străzilor a demarat o licitație de acum 2 ani, însă a fost contestată. Nu am putut încheia un contract pentru realizarea acestor lucrări. Speram ca în perioada următoare aceste contestații sa se lămurească”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Aceasta declarat că Administrația Străzilor a făcut doar marcaje în regie proprie în această perioadă, însă insuficient.

Primarul Gabriela Firea a mai cerut STB să spele și să revopsească mijloacele de transport în comun vechi, iar Primăriilor de sector și instituțiilor din subordine să nu mai mutileze copacii și să folosească specialiști la toaletarea arborilor.