Cu o intirziere de aproape o ora, conferinta de presa a taranistilor, organizata la sosirea presedintelui Gheorghe Ciuhandu la Galati, a debutat cu scurte informari din partea secretarului zonal al partidului, Tudorel Chesoi si a secretarului general adjunct, Cornel Simion.

Aparitia lui Ciuhandu in sediul PNTCD Galati a facut ca intreaga presa sa-si indrepte microfoanele si reportofoanele spre acesta.

Gheorghe Ciuhandu a precizat ca a luat aceasta initiativa, de a organiza aceste intilniri zonale, pentru a-si face o imagine reala asupra a ceea ce exista in teritoriu, mai ales pentru ca "am preluat aceasta formatiune politica intr-o stare de letargie sau conflictuala chiar, in interiorul unor filiale".

Principalul scop al acestor intilniri de analiza ale taranistilor il reprezinta instalarea unui climat de liniste in interiorul partidului si de inlaturare a "spiritului sectar" ce macina formatiunea politica. De asemenea, Ciuhandu a adus in discutie si fuzionarea cu formatiunea condusa de Emil Constantinescu.

"A doua problema cu care ne confruntam este cea a reunificarii polului crestin democrat. Dorim aceasta unificare in jurul PNTCD din ratiuni istorice si doctrinare. Inca de saptamina trecuta am avut discutii cu reprezentantii de la Actiunea Populara. Ieri a cincea runda de, iar in momentul de fata nu am ajuns la nici o concluzie", a adaugat Gheorghe Ciuhandu.

Liste fara impuneri de la centru

In ceea ce priveste alegerile parlamentare, presedintele PNTCD a precizat ca in nici una dn filialele PNTCD nu se vor impune oameni de la centru pentru a candidat la alegerile din toamna.

"Daca unde va fi nevoie atunci se va analiza si se va face o astfel de propunere. Pentru parlament trebuie sa fie oameni de-ai locului. Daca nu vom intra in parlament atunci situatia se va complica. Este posibil ca oameni de valoare sa plece din partid, iar pe acest culoar tentant pentru multi, si aduc in discutie colaborarea cu Partdul Polular European, sa apara diversi interpusi, oportunisti care ar cauta sa ocupe acest segment", a mai spus presedintele PNTCD.

El a dat de inteles ca stie situatia de la Galati unde "exista niste framintari" si sustine ca vizita va putea fi luata ca un apel la unitate in sinul crestin democratilor.

"Am venit aici pentru a-mi face o parere obiectiva si proprie. Sa vedem sub ce forma organizatia de la Galati poate gasi o echipa care sa ridice plafonul la alegeri la 5%. Daca conducerea de la Galati are lacune trebuie discutate. Nu am venit aici sa tai capete. Conducerea de aici trebuie sa-si faca o autoanaliza pentru ca trebuie sa fim prezenti in parlament", a concluzionat Gheorghe Ciuhandu.