Gabriel Cojocnean, Ginuc Crisan, Cornel Miron si Cristina Secareanu reprezinta o parte din echipa care a facut emisiunea de pe TVR, "preluati" de Antena 1 pentru "Canalul de stiri". Ei au renuntat la emisiunile din Bucuresti si s-au intors la Cluj cu proiecte noi.

Prima emisiune se numeste "Stirile POPulare", fiind o parodie a unui buletin de stiri prezentat pe un post de televiziune din comuna Cocoreni. Emisiunea a fost difuzata deja, joi seara, pe Alpha TV Cluj, si a avut sase rubrici: stirile propriu-zise, invitatul special, horoscop, sfaturile felcerului, meteo si stirile de ultima ora.

"Stirile POPulare" sunt prezentate de Gavrila Pop (interpretat de Cojocnean), Vintila Pop (Crisan), Cornila Pop (Miron) si Druzila Pop (Secareanu), care formeaza "Clanul POPilor". Gabriel, controlor de trafic aerian si actor amator, este realizatorul proiectului.

El si Ginuc si-au inceput activitatea, acum zece ani, la televiziunea prin cablu Napoca Cable Network Cluj, cu emisiunea "Din gandirea ardeleanului onest". In decembrie 1998, Cojocnean, Crisan si Miron au aparut in "Stirile de sambata asta", difuzate de TVR Cluj. Deoarece Ginuc s-a retras, a ramas doar Gabriel, care l-a adus si pe Cornel.

"Ii tot spuneam lui Ovidiu Uscat (un alt actor clujean de la "Stirile de sambata asta" - n.r.) ca am un prieten cu o fata foarte caraghioasa si el l-a chemat pe Miron sa dea niste probe. I-a placut atat de mult de el, incat l-a bagat direct in emisiune", isi aminteste Gabriel.

Colaborarea cu prezentatorii "Stirilor", Ovidiu Uscat si Constantin Trofin, a continuat atata timp cat filmarile se faceau la Cluj. "La un moment dat, am fost chemati la Bucuresti la o emisiune in direct.

Noi nu am putut pleca, asa ca am ramas aici si am lucrat la doua proiecte de emisiuni pe care le-am prezentat la studiourile locale ale TVR si Antena 1, dar nu au putut fi puse in practica din diverse motive. Unul dintre ele este "Stirile POPulare", iar celalalt este povestea unui cuplu de indragostiti care urmeaza sa se casatoreasca", spune Cojocnean. El colaboreaza si cu "Raba", caruia ii scrie textele.