Ceea ce se susotea pe la colturi, a devenit oficial: La sedinta Colegiului judetean al PD Alba, tinuta sambata, 23 septembrie, la Alba Iulia, Mircea Hava, presedintele democratilor din judet, a anuntat ca au fost primiti in partid deputatul Mugurel Sarbu si Cornel Suciu si le-a inmanat carnetele de membru.

De asemenea, a anuntat ca, in conformitate cu Statutul PD, deputatul Sarbu este si vicepresedinte al filialei judetene. Totusi, a indeplinit si formalitatea de a solicita voturile celor 88 de prezenti (din 108, cati ar fi trebuit sa fie). In cazul lui Sarbu a fost doar 1 vot impotriva.

Nou-venitii au facut parte din conducerea PSD Alba, Sarbu ajungand chiar presedinte al PSD Alba. La cateva luni dupa excluderea deputatului din PSD, anul trecut, a parasit partidul si Cornel Suciu.

Cetatenii din Alba stiu ca relatiile dintre Sarbu si Hava pot fi caracterizate oricum, doar cordiale nu, inca de pe vremea cand Sarbu era primar al Sebesului, nu doar dupa ce a ajuns prefect de Alba si presedinte al PSD Alba (la un moment dat a fost dat chiar candidat la Primaria Alba Iulia impotriva lui Hava).

Constient ca primirea lui ar putea sa-i nedumereasca pe multi, Mircea Hava a precizat ca un om politic trebuie sa fie un om politic si ca neintelegerile personale trebuie date la o parte cand este vorba de cineva care vrea sa construiasca si sa puna umarul la telul comun, reprezentat de ramanerea PD la putere.

Si proaspatul vicepresedinte al PD a spus ca aceasta este si dorinta lui, de a contribui la realizarea acestui tel si le-a multumit democratilor ca l-au primit in randurile lor.

Surprizele nu s-au oprit aici. Sarbu a fost anuntat cvasioficial ca fiind candidatul PD la fotoliul de primar al Sebesului, ocupat acum de cel care a fost viceprimar pe vremea cand Sarbu era primarul localitatii.

In prima declaratie de presa facuta din noua pozitie, Sarbu a precizat pentru alba-news.info ca in acest moment nu se pune problema sa candideze la presedintia PD Alba, tot ceea ce-l intereseaza fiind castigarea alegerilor de primar la Sebes.