Liberalii aradeni s-au reunit sambata pentru a-si alege conducerea judeteana, scrutinul fiind castigat de fostul prefect Cristian Stragea.

Dupa un an framantat, cu un set de alegeri in februarie, contestate si anulate ulterior, si dupa o lunga perioada de interimat, agrementata, ca peste tot, de demisii ale unor membri apropiati de platforma Stolojan-Stoica, in PNL Arad apele s-au mai linistit, ambitiile politice fiind grupate in principal in doua tabere: cea a presedintelui organizatiei municipale, viceprimarul Tiberiu Dekany, si cea a lui Stragea, ajuns consilier al premierului Calin Popescu-Tariceanu si revenit in partid.

Ambii candidati fac parte din generatia noua de oameni politici liberali, insa fiecare si-a adus alaturi si liberali mai experimentati. In echipa lui Tiberiu Dekany, cel mai tanar dintre cei doi, s-a aflat si unul din decanii de varsta al filialei, fostul deputat Stefan Popa, alaturi de fostul primar Valentin Neamt.

Cristian Stragea, lansat puternic inclusiv de conducerea centrala a partidului, i-a avut alaturi pe presedintele interimar al organizatiei judetene, primarul din Gurahont, Ioan Florea pe primarul din Tarnova, Florin Farcasiu, si pe fostul presedinte al Consiliului Judetean, Caius Parpala (finul lui Calin Popescu-Tariceanu), revenit la liberali dupa o efemera trecere in PSD.

Competitia de sambata a fost extrem de stransa. Prezenta lui Parpala alaturi de Stragea a fost atacata de fostul deputat Stefan Popa, care a incriminat traseul politic al primului.

La randul sau, Tiberiu Dekany a fost acuzat de un membru al echipei fostului prefect de o pretinsa apropiere de persoane banuite de colaborarea cu fosta Securitate, in context fiind mentionat si numele deputatului Titu Ghiorghiof, fost presedinte al filialei liberalilor.

Dupa o prezentare in stil american, care a facut deliciul celor aproape 500 de delegati la Conferinta judeteana, s-a trecut la vot. Cu 242 voturi, fata de doar 201 pentru contracandidatul sau, echipa Stragea a castigat sefia PNL Arad. Tiberiu Dekany a fost primul care si-a anuntat infrangerea, chiar inaintea citirii rezultatelor oficiale ale votarii. El l-a felicitat pe fostul prefect si a promis ca nu va contesta alegerile.

O pata de culoare la alegeri au reprezentat-o unii delegati, vechi liberali, care au tinut sa se remarce prin gesturi spectaculoase. Claudiu Parasca, membru fondator dupa Revolutie al filialei, a defilat printre colegii sai afisand pe piept o placheta cu numele sau si cu faptul ca este candidat "uninominal" pentru comitetul executiv al PNL Arad.

Imediat dupa anuntarea rezultatelor votului pentru echipa si noul presedinte, el si-a sustinut platforma politica, promitand ca detine programe care vor ajuta filiala sa obtina doi deputati si un senator la Arad.

De asemenea, seniorul Bujor Buda, initiatorul asociatiei "Pro Urbe", un aparator al spiritului traditional al arhitecturii si mostenirii spirituale a vechiului Arad, si-a anuntat candidatura, promitand ca va milita pentru conservarea identitatii orasului de pe Mures.

Dupa ce au pierdut cursa pentru sefia PNL, Tiberiu Dekany si Neamt si-au anuntat candidaturile pentru un loc in comitetul executiv.