Potrivit politistilor, exista deja un cerc de suspecti. Autorii risca sa isi petreaca intre 3 si 15 ani dupa gratii pentru distrugere.

Patru dintr-o lovitura

Incidentele au avut loc vineri noaptea pe strada Mehedinti si aleea Bilea din cartierul Manastur. Putin dupa ora 2, mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiilor. In ambele cazuri masinile in flacari erau Dacii vechi. Potrivit politistilor, autorii au spart prima data geamurile autoturismelor, dupa care au intrat inauntru si le-au dat foc.

Un alt autoturism, Logan, parcat in imediata vecinatate a Daciei incendiate pe strada Mehedinti,

a fost avariat in partea din spate. A patra masina care a inregistrat pagube a fost un Ford Focus, parcat pe aleea Bilea, proprietate a unui cetatean maghiar. Potrivit anchetatorilor, in acest caz nu poate fi vorba nici de o razbunare in stil mafiot, nici de o incercare de intimidare.

Cea mai plauzibila ipoteza pe care autoritatile o iau in calcul este cea a unor tineri teribilisti, care si-au demonstrat „tupeul“ dind foc masinilor.

Facute scrum

Cele doua Dacii incendiate au fost distruse in proportie de 90%. Proprietarii lor, Ioan B. si Gheorghina A., asteapta acum ca anchetatorii sa finalizeze cercetarile si sa stabileasca cine se face vinovat de izbucnirea flacarilor. Pentru ca martori la eveniment nu prea au fost, prejudiciatii se bazeaza doar pe ancheta politiei.

Toti cei patru pagubiti sint decisi, insa, sa depuna plingeri penale impotriva tinerilor care le-au distrus masinile. (Andi DAISZLER)

Cerc restrins de suspecti

La fata locului au sosit vineri seara si politistii de la Sectia 4, care au declansat imediat ancheta in vederea depistarii autorilor incendiilor. Doi tineri ce se plimbau pe aleea Bilea au fost perchezitionati linga Dacia facuta scrum, dupa care au fost urcati in masina politiei si condusi la sectie pentru declaratii.

Potrivit anchetatorilor, cercul de suspecti in acest caz a fost restrins, iar in curind vinovatii vor fi identificati. Daca vor fi prinsi, autorii incendiilor de vineri noaptea risca sa-si petreaca intre 3 si 15 ani in inchisoare.

„In cauza se efectueaza verificari in vederea identificarii si tragerii la raspundere a autorilor pentru comiterea infractiunii de distrugere prin incendiere“, a declarat Raluca Seucan, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj. Pagubele produse depasesc 6.000 de lei.