Nationala este deja calificata la turneul final al Campionatului European de anul viitor, motiv pentru care capii fotbalului romanesc au decis ca primele doua etape din retur sa aiba loc tot in 2007. Chiar si la nivelul esalonului secund. Decizia ii nemultumeste pe antrenorii formatiei Gaz Metan Medias.

„Din cite stiu eu, nu este selectionat niciun jucator din liga a doua la nationala Romaniei. Atunci, nu stiu de ce s-a luat decizia de a condensa campionatul. Parerea mea este ca ar fi trebuit scurtat campionatul de acum, in sensul ca doua etape din tur sa fie aminate pentru retur. Nu vad care ar fi fost problema daca am fi terminat campionatul pe 14 iunie.

E pacat ca nu se tine cont si de parerea si optiunile noastre...", spune, dezamagit, Cristi Pustai.

Brazilieni pe bara

In opinia lui Pustai, datorita terenurilor foarte grele pe care trebuie sa joace echipa sa, este foarte probabil sa-i sacrifice pe cei trei brazilieni adusi in aceasta vara si sa incerce folosirea mai multor romani. „Ei sint jucatori foarte tehnici, iar pe suprafetele pe care am ajuns sa jucam noi acum e o mare problema pentru ei. Noi, ca o echipa mai tehnica, nu ne putem face jocul.

Este din ce in ce mai greu. Parerea mea este ca sint avantajate echipele care nu joaca fotbal. Tu, ca o echipa care esti obisnuita sa ataci, ai probleme pentru ca nu reusesti sa-ti scoti adversarii din joc printr-un dribling sau o faza, iar adversarii ajung norocos la poarta si pot inscrie. E foarte greu pentru noi.

Chiar daca Eric s-a comportat excelent pina acum, nu stiu daca va mai putea juca pina la finalul turului", considera antrenorul.

Craciun ramine

Netitularizat de etape bune, fundasul dreapta Gabriel Craciun si-ar dori sa paraseasca formatia incepind din aceasta iarna. Totusi, Cristi Pustai spune ca decizia o va lua conducerea, dar el asteapta de la acesta revenirea in primul unsprezece. „Se spune ca asa cum iti asterni asa dormi. El n-a avut o evolutie foarte multumitoare in primele etape ale sezonului.

In schimb, juniorul Zaharia s-a comportat mult mai bine decit ceilalti pe care i-am bagat in teren. A fost un complex de factori care au dus pina intr-acolo incit la unele meciuri nu a prins nici macar lotul. Oricum, eu astept de la el sa redevina jucatorul de baza in echipa, dar pentru aceasta am nevoie sa-l vad determinat si hotarit sa revina in prima echipa", declara Pustai.

Optimist

In ceea ce priveste lupta pentru promovare, Pustai considera ca nu sint motive de ingrijorare. Mai mult, spune ca atita timp cit echipa nu se va afla la o distanta mai mare de sase puncte de ocupanta primei pozitii in clasament, totul e OK.

„Sezonul trecut, in retur, am recuperat opt puncte, dar am facut si meciuri slabe pe propriul teren, cind am pierdut un meci si intr-unul am facut egal. Daca ne vom mentine in acest pluton fruntas, de patru echipe, iar distanta nu va creste, va fi totul bine. Nu se stie cite din aceste echipe vor reusi sa mentina ritmul. Eu zic ca unele vor claca, iar nu noi vom fi aceia", spune Pustai.