"Am lucrat la Programul de guvernare, care va fi in linie cu angajamentele pe care Romania le are cu Uniunea Europeana, FMI si Banca Mondiala. In ceea ce priveste consultarile, am avut convorbiri telefonice cu liderii partidelor parlamentare si cu cel al minoritatilor, am fixat programul, mai putin cu PSD, iar consultarile vor avea loc luni si marti", a anuntat sambata premierul desemnat, Lucian Croitoru, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Guvernului.

Premierul desemnat a anuntat si programul consultarilor cu partidele parlamentare:

  • luni, la ora 14:00, consultari cu PDL.
  • luni, la ora 16:00, consultari cu PNL.
  • luni, la ora 18:00, consultari cu minoritatile nationale
  • marti, la ora 14:00, consultari cu UDMR.

Lucian Croitoru a mai precizat ca i-a propus lui Mircea Geoana, cu care a avut o convorbire telefonica, sa se intalneasca luni, la ora 11:00, cu liderii PSD, insa nu a primit un raspuns. In ceea ce priveste PC, el a anuntat ca nu a putut lua, pana acum, legatura cu Daniela Popa, presedintele partidului.

Declaratiile lui Lucian Croitoru:

  • "Am petrecut timpul de la nominalizarea mea lucrand la programul de guvernare, care va fi in linie cu acordurile pe care Romania le are cu Uniunea Europeana, FMI si Banca Mondiala. Pentru ca programul de guvernare este presupus a fi pentru patru ani, el este in linie cu Planul national de dezvoltare, precum si cu Programul de convergenta a Romaniei cu Uniunea Europeana."
  • "In ceea ce priveste consultarile, am avut convorbiri telefonice cu liderii partidelor parlamentare si cu cel al minoritatilor, am fixat programul, mai putin cu PSD, iar aceste consultari vor avea loc probabil in zilele de luni si marti. Spun probabil pentru ca am agreat cu domnul Mircea Geoana sa ii fac o propunere privind ora la care va avea loc intalnirea noastra, urmand ca dansul sa imi confirme in cursul zilei de duminica. Cu doamna Daniela Popa, presedintele PC, nu am reusit inca sa vorbesc la telefon.”
  • „Nu vreau sa va spun nume (n.r. de viitori ministri) acum pentru ca nu pot sa fac acest lucru inainte de a ma consulta cu liderii partidelor parlamentare. Voi discuta cu liderii de partide despre propunerile pe care ei vor sa mi le faca si in functie de acestea voi stabili lista membrilor Guvernului."
  • "In cazul in care nu vor participa voi avea o solutie de rezerva, nu v-o divulg. Dar aceasta solutie nu presupune in niciun caz depunerea mandatului."
  • "Principalul motiv pentru care am acceptat desemnarea este atragerea fondurilor de la FMI si Banca Mondiala."
  • "Bugetul pe 2010 ca si program este facut si ma uit pe el acum."