Cu inflația ridicată, Ana și cu prietenii ei ies mai rar să ia masa în oraș: o dată sau de două ori pe lună.

Ce nu știai despre Home’Bank ING. Poți să împarți nota cu prietenii în câteva minuteFoto: ING

Săptămâna trecută au mers la un restaurant italian din Centrul Vechi al Capitalei pentru a planifica viitoarea vacanță.

Au comandat pizza, paste, o salată pentru Andrei, prietenul ei, care este vegetarian. În rest, apă și suc.

Decizia: Grecia în septembrie. Mai exact pe Insula Ammouliani.

“E o insuliță mică, plajele sunt frumoase și ajungem cu mașina. Avem doar feribotul, dar ajunge repede”, povestește Ana.

Au povestit despre vacanța din 2022, au râs de ceea ce și-au amintit și speră să facă alte lucruri la fel de amuzante și în acest an.

Înainte să plece, au cerut bineînțeles nota de plată. Faptul că au cu toții cont la ING de ceva vreme le e de folos, deoarece atunci când merg în vacanță împart rapid cheltuielile: combustibil, taxe de drum etc. Fac la fel și cu intrările la muzee ori la cinema.

Au decis să facă același lucru cu nota de plată. Când chelnerul a venit, Ana a spus că vor să plătească cu cardul.

A deschis aplicația Home’Bank,apoi a selectat “Plăți”, pe urmă “Alte plăți” și a ajuns la “Cereri de plată”.

Ulterior, a selectat “Trimite o cerere nouă”, după care a ales din agendă numele prietenilor împreună cu sumele aferente consumației fiecăruia. Ei au primit notificarea și au urmat pașii din aplicație.

Le place să rezolve totul pe loc, deci au finalizat plățile în acel moment, deși ar fi avut posibilitatea să o facă timp de 30 de zile. Nu le place să se simtă datori. În plus, e întotdeauna mai ușor să nu rămâi cu lucruri nerezolvate pe cap. Iar aplicația de internet banking ING o ajută pe Ana, dar și pe prietenii săi, să facă exact acest lucru, rapid și simplu.

În câteva minute, prietenii și-au plătit consumația fără nicio problemă.

Bani instant către alte conturi

Înainte de a-și face bagajele pentru Grecia, Ana a primit un telefon de la sora ei, care locuiește în Cluj. I-a spus că are nevoie de bani pentru a face o plată urgentă a unor utilități, “până la salariu”.

“Nu prea știe să-și gestioneze cheltuielile”, spune Ana. Cu toate acestea, își dorește să își ajute sora cât de mult poate.

I-a trimis rapid banii prin serviciul de plăți instant. În nici 10 secunde a primit mesaj de mulțumire de la sora ei: “Mi-au intrat banii”.

Ce alte lucruri mai poți face din aplicația ING Home’Bank

Dacă te întrebi ce alte avantaje îți mai aduce aplicația Home’Bank, află că te poți autentifica biometric prin scanerul de amprentă. Pentru utilizatorii de iPhone există și Face ID. Așadar, dacă ai de făcut o plată și nu ai răbdare să introduci mereu codul, cel mai simplu o faci așa. Plus că este mai rapid. Nu trebuie decât să intri în aplicația Home’Bank, apoi te duci la meniul Securitate și Login și alegi autentificarea dorită: amprentă sau Face ID.

În plus, poți face retrageri contactless, cu telefonul mobil sau cardul virtual. Uităm portofelul, dar niciodată telefonul mobil atunci când ieșim din casă. Este o parte din noi, ne ține conectați la cei dragi și la informație. Într-un fel, ține loc și de portofel. Putem afla oricând dorim câți bani avem în cont. Putem plăti la magazin, benzinărie etc.

Să presupunem, de exemplu, că vrei să te duci la piață, iar acolo nu poți face plăți cu telefonul. Ai nevoie de numerar și în zonă se află un ATM dotat contacless (are simbolul NFC) de unde poți retrage liniștit câteva zeci de lei. În felul ăsta, nu mai bați drumul până acasă după card, adică nu mai pierzi timpul. Singura cerință este să ai cardul înrolat în Apple Pay sau Google Pay. Așa poți efectua și plăți cu telefonul mobil, dar și retrageri de numerar.

Poți beneficia și de avantajele serviciului Alias Pay, care permite efectuarea de plăți interbancare folosind doar numărul de telefon al destinatarului. Când vine vorba despre unele cunoștințe sau prieteni, nu toți au cont la aceeași bancă. Dacă se înrolează și ei în Alias Pay sau sunt deja înscriși acolo, atunci mai trebuie doar să selectezi opțiunea de “Plată către un prieten” și să urmezi, practic, pașii unui transfer obișnuit din Home’Bank > Plăţi > Către un prieten.Plățile se fac instant, iar orele de procesare sau eventualele taxe sunt aceleași ca la oricare alt transfer prin IBAN. Poți verifica aici lista actualizată a băncilor participante la Alias Pay.

Și să nu uităm de economii. Uneori poate te întrebi pe ce se duc banii din cont și constați că plătești pentru un abonament de care ai uitat, mai ales dacă nu ai folosit aproape deloc acel serviciu. În aplicația ING poți vedea pe ce site-uri și în ce aplicații ai salvat cardul pentru plăți ulterioare. Trebuie doar să intri în meniul “Detalii card”, iar apoi să mergi mai departe către opțiunea “Vezi unde ai salvat cardul online”. Acolo poți descoperi că nu mai folosești o aplicație de unde comandai diverse lucruri, deci de ce sa mai păstrezi cardul salvat la acel comerciant? Poți alege să ștergi token-ul asociat acelui serviciu, dar ar fi bine să intri și pe site-ul sau aplicația respectivă. E recomandat să elimini cardul și de-acolo.

În concluzie, aplicația Home’Bank este portofelul tău. Îți poți împrumuta prietenii, poți scoate numerar cu telefonul de la ATM și poți face cumpărături. Ana a descoperit secretul, acum e rândul tău.

Oriunde ai fi, ai banking și mai și de la ING. Adică mobile banking de folosit în fiecare zi, credite pentru dorințe mai mici sau mai mari, produse de economisire pentru planurile tale minunate ca să le îndeplinești pe toate. Pe scurt, soluții financiare pentru toată familia de la mic la bunic. Hai pe ing.ro să afli mai multe și despre drumul nostru spre un viitor mai sustenabil sau despre oportunitățile pentru antreprenori.

Secțiune susținută de ING