Adrian, cum a fost la Timisoara?

Fantastic! Sint mindru de acesti suporteri. Extraordinari. Timisoara merita sa vada cit mai multe partide de acest fel. Si cred ca peste tot in Romania publicul ar fi fost la fel de cald.

Care au fost reactiile colegilor tai dupa meci?

Juventus a ramas impresionata de felul in care a fost primita la Timisoara. Cannavaro si Ibrahimovici glumeau cind am ajuns: Adrian, du-te tu si da autografe sau vorbeste cu presa, ca din cauza ta a venit atita lume aici!". Oricum, eu am avut emotii.

De ce?

Eram cu inima indoita. Sincer. Baietii m-au intrebat inainte de joc daca vor fi fluierati. Dar din contra, publicul le-a scandat numele. Imi venea sa le zic: «Uitati, astia sint romanii! Nu aia despre care auziti voi ca fura. Am fost mindru de suporterii romani».

Bun, dar pentru tine n-ai avut emotii?

Destul de mari! Am trecut prin multe in ultima perioada. Se acreditase ideea unui scandal intre mine si generatia de aur. Au fost mai multe polemici, in fine, nu mai conteaza. Sint bucuros ca oamenii au fost calzi cu mine. A contat enorm reactia publicului. Mi-au aratat ca ei sint cei care ma judeca pentru ceea ce fac pe teren si ca sint alaturi de mine.

Ibrahimovici a fost destul de agresiv.

Caldura da intotdeauna o stare de iritare. Nu e asta genul lui.

Golul?

Nu mare lucru. Am pus latul la pasa buna a lui Zlatan. Am fost la locul potrivit.

Pasa cu calciiul din care ati obtinut penalty?

Da, mi-a iesit. Eram sigur ca Ibrahimovici o sa dea gol.

Dar tu n-ai fost la fel de sigur ca-i dai gol lui Popa din lovitura libera.

Ma gindeam ca se duce pe coltul scurt. Asa i le dau mereu la echipa nationala. Am vrut sa-l pacalesc, dar n-am reusit. Dupa ce am executat, m-am dus sa-l felicit ca a reusit sa respinga. N-a fost deloc o minge usoara. I-am zis: "Bravo, nu te-ai dus la scurt! Mi-ai ghicit intentia".

S-a acordat corect lovitura de la 11 metri pentru Poli in final?

Nu mai conteaza, dar dupa parerea mea rezultatul e echitabil. Dupa cum a jucat, cred ca Poli va conta serios in lupta de la virful clasamentului de anul acesta, din Divizia A. Se poate bate la titlu.

Nedved a fost aplaudat la scena deschisa.

Mi-a povestit ca a avut o ruda apropiata din zona Banatului. Si el a fost extrem de impresionat de primirea pe care i-au facut-o romanii.

La un moment dat, Fabio Capello devenise extrem de iritat pe margine.

Nu a fost nimic iesit din comun. Gesticula din considerente tactice. Asta ne spunea. Transmitea mesaje legate de joc.

Ar mai veni Juve in Romania?

Sint convins ca da. Baietii s-au simtit bine la Timisoara. Si cred ca la fel se vor simti in orice oras din tara.

Mutu apreciat in presa italiana

Prestatia lui Mutu in amicalul de la Timisoara a lasat o impresie favorabila ziaristilor italieni. "La Gazzetta dello Sport" l-a trecut ieri in fruntea listei promovatilor, remarcind ca romanul se intelege cu Trezeguet.

"A alergat cit doi, a cautat spatii si a mai avut o ocazie. E imposibil sa joci mai bine cind conditia fizica este aproximativa. Un an de rugina nu se curata doar cu o foaie de smirghel si cu citeva pensule de vopsea. Mutu va trebui sa-si recapete stralucirea, automatismele, ritmul si... golurile".

Capello a intarit: "Nu e usor sa treci peste un an de inactivitate. Adrian isi da tot interesul si creste de la meci la meci". Mutu e vazut ca revelatia sezonului viitor in sondajul realizat de agentia Calciomercato.