Ioan Andone nu e decat o noua victima pe lunga lista a lui Cornel Dinu. Noul director tehnic al dinamovistilor este un adevarat Iago in fotbalul romanesc, cariera sa fiind presarata cu numeroase cazuri similare, in care si-a „lucrat” superiorii sau colegii pentru a le lua locul.

De fiecare data, liniile principale ale scenariului s-au repetat, doar numele celor „maziliti” fiind altele.

In vara lui 1984, primul om care a simtit uneltirile lui Dinu a fost regretatul Dumitru Nicolae „Nicusor”, celebrul antrenor dinamovist care a obtinut cea mai mare performanta din istoria clubului, calificarea in semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

La doar cateva saptamani dupa ce izbutise istoricul rezultat, dublat de suprematia totala pe plan intern („ros-albii” castigasera eventul), Dumitru Nicolae „Nicusor” avea sa fie scos pe neasteptate la pensie - la doar 54 de ani -, in locul sau fiind instalat „secundul” Cornel Dinu!

Componentii de atunci ai echipei au povestit ca tehnicianul a fost „sapat”, povestea fiind confirmata, acum doi ani, chiar de Nicolae „Nicusor”. Procurorul a rezistat doar o luna atunci, fiind dat afara din cauza rezultatelor catastrofale.

Ion Marin, caz identic

Revenit la Dinamo in 1994, Dinu n-a suportat sa vada alti oameni pe banca tehnica. In primavara lui 2002, antrenorul Ion Marin a inceput sa simta in ceafa rasuflarea fierbinte a lui „Iago”. Terorizat de jocurile de culise, „Sapaliga” i-a cerut presedintelui Nicolae Badea, in aprilie, sa fie lasat in pace.

Demersuri inutile, pentru ca, patru etape inaintea finalului de campionat, Cornel Dinu a fost instalat - ca si acum - supervizor!

Culmea, motivul a fost acelasi: jocul neconvingator al echipei, care se afla insa pe primul loc si se indrepta cu pasi repezi spre titlu.

„Aveam 13 puncte avans. Din patru meciuri, batusem Steaua de trei ori si remizasem o data. Luasem patru puncte Rapidului si ne calificasem in finala Cupei, dar n-au fost multumiti. Mi s-a spus ca jocul n-are calitate si l-au pus pe Dinu sa ma supervizeze. Dupa ce am luat titlul, le-am spus ca nu vreau sa-mi aduca 12 jucatori de la Craiova. M-au reconfirmat si am plecat in concediu.

Cand m-am intors, am aflat ca fusesem dat afara, iar in loc - numiti Dinu si Florin Marin. Puteam face un scandal enorm, sa ma prevalez de anul de contract pe care-l mai aveam. N-am vrut, din respect pentru Dinamo. Asta e, acum se petrece un episod identic...”, si-a amintit ieri, cu amaraciune, Ion Marin.

I-a facut vant si lui „Flocea”

Nici Florin Marin n-a scapat. Mandatul sau in „Groapa” a fost foarte scurt. Adus de Gigi Netoiu de la Craiova, la pachet cu o intreaga echipa, „Flocea” a demisionat prima oara in iulie 2002, dupa mai multe clinciuri cu Dinu. „S-a dat jos din tren”, a remarcat Procurorul, ironic.

Numit in loc, „Nemuritorul” din Stefan cel Mare a ratat calificarea in turul III preliminar al Ligii Campionilor.

Dinu a fost demis, in loc fiind readus Florin Marin. Acesta si-a trait clipa de glorie replicand: „M-am urcat in tren si am gasit loc liber!”.

A fost un succes efemer, pentru ca rezultatele dezastruoase obtinute in startul campionatului i-au prilejuit lui Dinu un nou contraatac, Florin Marin fiind definitiv scos in decor.

„E un impostor si un pervers care a lucrat in sistemul cooperatist. Un ignorant care foloseste argumente pseudostiintifice. E la nivel de numaratoare, de abac, de unde sa stie el de computer?”, s-a rastit Procurorul.

L-ar fi trimis in lagar pe Basescu

De-a lungul anilor, Procurorul s-a remarcat prin obedienta fata de sefi, pe care, in acelasi timp, e gata sa-i tradeze atunci cand isi pierd puterea. Inainte de ‘89, Dinu si-a salvat cariera de antrenor refugiindu-se la FC Scornicesti, echipa dictatorului Ceausescu.

La revolutie, Procurorul a adapostit-o pe sotia proaspatului „emanat” Ion Iliescu, devenind peste noapte mare dizident si luptator anticomunist. S-a „lipit” de FSN si a pus mana pe postul de secretar de stat in MTS.

Victoria CDR la alegerile din ‘96 i-a produs o noua revelatie lui Dinu, care a descoperit ca se trage dintr-o familie cu radacini taraniste! Cand, in toamna lui 2000, PDSR a revenit la putere, Cornel Dinu a intors armele, inscriindu-se in comitetul de sustinere a lui Ion Iliescu!

„Pana acum stateam drepti in fata lor. Acum stam in dreapta lor. As face un lagar cu ei!”, a exclamat Dinu pe 19 aprilie 2001, la vederea unor lideri ai PD, printre care se numarau Traian Basescu, Petre Roman si Alexandru Sassu. In noiembrie 2003, Ion Iliescu l-a avansat pe Cornel Dinu la gradul de general.