Atacantul de la Wolverhampton ii avertizeaza pe "ros-albastri" ca Middlesbrough, adversarul din semifinale, e foarte periculos. Pentru stelisti, grijile au si inceput odata ce euforia calificarii in semifinalele Cupei UEFA s-a risipit pentru a lasa loc gandurilor privind viitorul.

In penultimul act al competitiei, "ros-albastrii" ii vor intalni pe englezii de la Middlesbrough, formatie care a avut un traseu excelent in Cupa UEFA, unde a eliminat adversari precum VfB Stuttgart, AS Roma si FC Basel.

Cel mai in masura sa descrie ce-i asteapta pe "ros-albastri" este, fara indoiala, Ionel Ganea, singurul jucator roman care activeaza acum in fotbalul englez. Atacantul legitimat la Wolverhampton, in liga secunda, a facut ieri, pentru cotidianul nostru, o analiza detaliata a insularilor, pe care Steaua ii va intalni pe 20 aprilie (la Bucuresti) si 27 aprilie (la Middlesbrough).

Ionel, la ce trebuie sa se astepte Steaua in semifinala cu Middlesbrough?

Dupa cum s-a vazut si aseara (n.r. - joi), englezii au revenit, practic, de la 0-3. Pierdusera turul cu 0-2, iar elvetienii deschisesera scorul in retur. Asta arata puterea de lupta a celor de la Middlesbrough.

"Rapid a fost mai buna"

Ce fel de echipa e adversara "ros-albastrilor"?

De obicei, englezii inscriu multe goluri. Joaca ofensiv, au atac puternic, iar Hasselbaink le da aripi. Avertizez ca Steaua va avea un meci foarte greu!

In fata celor de la Middlesbrough, e prea putin daca inscrii doar un gol sau, si mai rau, nu inscrii deloc. Iar Steaua... Aseara (n.r. - joi) s-a calificat datorita golului in deplasare. Dupa parerea mea, Rapid a fost mai buna.

Steaua s-a descurcat, de obicei, cu echipele engleze din linia a doua...

Middlesbrough nu e o formatie obisnuita. Are un antrenor preocupat de tactica. Steve McLaren prefera stilul european celui britanic. Steaua va intalni o echipa care pune mingea jos si paseaza mult. Nu joaca la disperare.

Rigizi in aparare

Punctele slabe?

Apararea. E un pic rigida. Dar, pentru a specula acest lucru, trebuie ca Steaua sa le puna probleme. E simplu: nu ataci, nu poti sa-i pui in dificultate!

Au cativa jucatori in varsta. Hasselbaink, Southgate...

Nu conteaza varsta, conteaza forma. Iar acum Middlesbrough e in mare forma. In Anglia, cam toate echipele sunt construite in jurul catorva jucatori de mare experienta.

Atuul lor principal?

Atacul. Au o ofensiva periculoasa. Fata de sezonul trecut, i-au adus pe Hasselbaink, Yakubu si Viduka.

Ei sunt cei mai periculosi?

De obicei, titulari sunt Viduka si Yakubu. Viduka e un jucator de forta, un adevarat tanc in interiorul careului. E greu de tinut. Yakubu e alt stil: jucator de piciorul stang, are tehnica si viteza buna. Pe Hasselbaink il arunca in teren la greu, cum a fost si cu Basel. Hasselbaink trage tare de la distanta si bate excelent loviturile libere.

Alte detalii?

Au aparare masiva. Joaca 4-4-2, in stilul celor de la Dinamo, scot mingile la margine si centreaza periculos in careu. Dupa ce intra Hasselbaink, modulul se modifica in 4-3-3.

E bine ca se joaca prima mansa la Bucuresti?

Nu prea... Publicul are o mare influenta la Middlesbrough. Cu Basel a continuat sa cante si la 0-1, iar asta conteaza extraordinar pentru fotbalisti. Sper ca si suporterii stelisti sa procedeze la fel. Oricum, ei trebuie sa stie ca Steaua a facut deja o superperformanta.

Pari putin circumspect.

Eu sunt roman, sunt patriot, m-as bucura enorm ca Steaua sa se califice, dar... Imi fac griji. In aceasta primavara, Steaua n-a inscris inca niciun gol acasa in Cupa UEFA. E un motiv de reflectie. Pentru a avea prima sansa in retur, Steaua are nevoie macar de o victorie cu 2-0. Ori ei...

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei