Un adolescent din Bucuresti a murit dupa ce a consumat plante etnobotanice, asa-numitele droguri legale, de la un weed-shop din Capitala, politistii de la Serviciul Omoruri facand cercetari privind acest caz. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, citat de Mediafax, tanarul a decedat la inceputul saptamanii.

Anchetatorii au caracterizat decesul tanarului drept "moarte suspecta" si fac cercetari pentru a stabili circumstantele exacte ale incidentului.

Rezultatele autopsiei arata ca adolescentul a suferit o embolie pulmonara cauzata de intoxicatie cu stupefiante.

Politistii au gasit la domiciliul victimei, intr-o scrumiera, o tigara care a fost ridicata si trimisa la expertiza, a mai spus Ciocan.

Premierul Emil Boc a cerut, vineri, in sedinta de Guvern ministrului Sanatatii sa finalizeze in regim de urgenta un act normativ privind interzicerea consumului de produse etnobotanice cu efect halucinogen, indiferent daca exista sau nu un aviz al Comisiei Europene, aratand ca distribuirea acestor substante provoaca numeroase decese printre tineri. Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a dat asigurari ca actul normativ va fi gata pana miercuri, la redactarea lui lucrand, inca din ianuarie, experti din mai multe institutii.