Patru pasageri ai unui microbuz de transport persoane si-au pierdut viata, vineri seara, in localitatea constanteana Saligny, dupa ce o basculanta incarcata cu nisip s-a rasturnat peste microbuz, anunta Mediafax.

Seful Politiei Rutiere Constanta, Constantin Dancu, a declarat ca accidentul s-a produs din cauza unei defectiuni tehnice la basculanta, aceasta rasturnandu-se peste microbuzul de transport persoane.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Rutiere Constanta, Marius Ghita, camionul mergea de la Cernavoda spre Medgidia, pe DN 22C. Ajuns la kilometrul 7, pneul din stanga fata a explodat, soferul pierzand controlul masinii si acrosand usor o Dacia Logan ce venea din sens opus. Imediat camionul s-a rasturnat peste un microbuz care mergea in spatele Daciei Logan.

"Pana acum, noi credem ca sunt patru morti, insa nu putem fi siguri ca doar atatea persoane se aflau in microbuz. Dupa ce vom ridica basculanta vom sti exact cate persoane sunt intre fiare", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Constanta, Marius Ghita.

Ghita a spus ca impactul a fost atat de puternic incat microbuzul a fost pur si simplu zdrobit.

Potrivit unor surse de la fata locului, soferul basculantei a fost ranit usor si a refuzat sa fie transportat la spital. In urma accidentului ar mai fi fost ranita o persoana aflata in Dacia Logan, care ar fi fost transportata la Spitalul din Medgidia.