Un ziarist care lucra pentru o mica publicatie locala de opozitie din regiunea Moscovei a murit, dupa ce a fost victima unei agresiuni in noaptea de sambata spre duminica, a declarat pentru AFP numarul doi al Serviciului rus pentru control al mediului (Rosprirodnadzor), Oleg Mitvol.

Ziaristul Serghei Protazanov "a fost atacat, a mers la spital, a fost trimis acasa si acum este mort", a afirmat Oleg Mitvol.

Municipalitatea orasului Khimki, in apropierea Moscovei, se afla in conflict deschis cu miscarile ecologiste in privinta defrisarii padurilor locale.

Decesul a avut loc "luni seara, tarziu", a spus Mitvol. "Tocmai pregatise un material privind neregulile electorale din Khimki".

"Ziaristul fusese lovit cu violenta. Duminica l-au adus la spital, dar l-au trimis acasa dupa ce i-au spus ca totul este in regula", a declarat si redactorul sef al publicatiei unde lucra ziaristul, Anatoli Iurov.

"A murit in ziua urmatoare, acasa la el", a adaugat acesta.

Politia si comitetul de ancheta sustin ca ziaristul a murit din cauza ca a luat prea multe medicamente.

"A murit in data de 30 martie. Se presupune ca moartea sa a avut loc in urma otravirii cu medicamente, aflate in mare cantitate la domiciliul sau. Sotia sa a chemat salvarea", a declarat o sursa din comitetul de ancheta, citat de Itar-Tass.

"Nu exista date care sa conduca la ideea unui act premeditat. In 28 martie, a fost adus la spital in stare de ebrietate, dar nu s-a constatat prezenta vreunui traumatism grav", sustine sursa citata.

In noiembrie, un alt ziarist de opozitie din acelasi oras, redactor la publicatia Khimkinskaia Pravda, a fost agresat si internat la spital cu traumatism cranian si o fractura la picior.