Belgianul acuzat de crimele de la cresa din Termonde sufera de tulburari psihice, sustine avocatul sau, citat de AFP. Kim de Gelder, in varsta de 20 de ani, este acuzat de uciderea cu lovituri de cutit a doi bebelusi si a unei ingrijitoare la cresa din Termonde, precum si de uciderea cu lovituri de pumnal a unei femei in varsta de 73 de ani la ferma sa din Beveren, la 16 ianuarie. Tanarul ar fi spus ca nu stie nimic de uciderea batranei.

De la arestare, barbatul nu a scos nici un cuvant in fata anchetatorilor, desi, luni seara anuntase prin avocatul sau, ca este gata sa colaboreze cu justitia. "El intelege ca a facut ceva inuman. Cred ca regreta", a declarat Jaak Haentjens, avocatul din oficiu, lasand sa se inteleaga ca De Gelder isi recunoscuse implicit faptele de la Termonde. Marti insa, avocatul afirma ca clientul sau "nu isi aminteste mai mult de trei, patru ore (petrecute) in Termonde".

In urma cu doi ani, un psihiatru a considerat ca "nu este necesar" sa-l interneze pe Kim De Gelder, care, in acea vreme, "auzea voci". "Exista dovezi ca ar suferi de tulburari psihice, dar raportul psihiatric o va dovedi. La varsta de 15-16 ani, el a avut o depresie grava si adoptase un comportament ciudat", a declarat Jaak Haentjens.

"Atunci cand avea 18 ani, parintii sai vroiau sa-l interneze, dar acest lucru nu s-a intamplat deoarece Kim De Gelder a urmat un tratament. Un psihiatru a apreciat ca internarea nu era necesara. Kim auzea in acea vreme voci", a adaugat el.