Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, se afla la Bruxelles, unde discuta despre deblocarea fondurilor SAPARD, anunta Rador. Platile prin Progamul SAPARD au fost suspendate dupa o misiune a Comisiei Europene in vara anului trecut.

Romania inca mai are probleme in ceea ce priveste Programul SAPARD - a declarat, marti, la Bruxelles, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, dupa intalnirea pe care a avut-o cu comisarul european pentru agricultura, Mariann Fischer Boel.

"Lucrurile inca nu s-au clarificat, dar sper ca pana la sfarsitul acestei luni sa incheiem acest raport de audit pe care trebuie sa il faca Curtea de Conturi, sa il putem transmite, sa se reia platile si am inteles ca daca lucrurile se rezolva la noi, ca de obicei noi avem probleme acolo, in tara, atunci nu exista nici un fel de retinere; platile s-ar putea relua", a afirmat Ilie Sarbu, citat de Radio Romania.

Romania a primit prin Programul SAPARD fonduri de 1,2 miliarde de euro, un miliard fiind deja absorbit. La mijlocul anului 2008, platile au fost suspendate, din cauza deficientei sistemului de gestionare si control.