Criza economica si scaderea veniturilor din publicitate au provocat falimentul grupului de presa Tribune, care detine cotidianul Los Angeles Times si este al doilea ca cifra de afaceri din Statele Unite, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Odata cu decizia grupului Tribune de a cere protectie in baza legii falimentului, unele dintre cele mai prestigioase titluri din presa americana isi vad existenta amenintata: pe lânga Los Angeles Times, Chicago Tribune, Baltimore Sun si Hartford Courant.

Presedintele grupului, Sam Zell, un magnat imobiliar care cumparase Tribune anul trecut, a precizat ca decizia va permite companiei sa isi restructureze datoria. Grupul intentioneaza sa isi continue activitatea sub control judiciar in timpul negocierilor cu bancile.

Zell a subliniat ca grupul nu a facut fata unei avalanse de "factori incontrolabili": scaderea veniturilor din publicitate (cu 19% in al treilea trimestru al anului in cazul grupului), dar si crizei economice, care a provocat o scadere a tirajelor (cu 2%), careia i s-a adaugat criza creditelor, ce asfixiaza companiile.