La Izvorani, pe malul lacului Snagov, a fost inaugurat oficial Centrul Olimpic „Sydney 2000", la ceremonie participand presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, precum si Presedintele Comitetului International Olimpic, Jacques Rogge.

Seful statului le-a multumit omului de afaceri Ion Tiriac si presedintelui COSR, Octavian Morariu, pentru sprijinul pe care l-a acordat acestui proiect. „Imi aduc aminte batalia publica a lui Ion Tiriac pentru a salva acest complex. Oamenii puternici pot misca inclusiv guverne care par imobile uneori”, a afirmat Traian Basescu

Inaugurarea conmplexului sportiv a avut loc cu 60 de zile inainte de plecarea lotului olimpic roman spre Beijing. Basescu a afirmat ca nu exista niciun motiv pentru care sportivii nostri sa-si anuleze participarea la Olimpiada. „Asa cum am participat la toate Olimpiadele de pana acum, Romania va ramane consecventa principiului ca sportul de performanta nu trebuie amestecat cu politica”, a precizat presedintele.

Premierul Tariceanu a mentionat sprijinul pe care Guvernul l-a oferit proiectului, insistand pe rolul lui Ion Tiriac si Octavian Morariu. „Cred ca ei dau un exemplu extraordinar despre ce inseamna viata de sportiv. Dupa ce ai avut de castigat de pe urma sportului, dai si tu la randul tau ceva inapoi”, a afirmat premierul.

Premierul Tariceanu a cerut sprijin presedintelui CIO pentru organizarea in Romania, in anul 2022, a Jocurilor Olimpice de iarna si in 2013 a festivalului olimpic de iarna pentru tineretul european.