Liderul PIN Cozmin Gusa a fost audiat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii dupa ce UPSC a reclamat faptul ca selectia candidatilor PIN pentru alegerile locale a fost discriminatorie, informeaza Newsin.

Potrivit UPSC, PIN a lansat in martie concursul intitulat "Lista lui Cozmin", care urmarea selectarea candidatilor pentru pentru functia de consilier tinand cont de diferite criterii, precum varsta intre 23 si 45 de ani, studii superioare, cunoasterea unei limbi straine, neimplicarea in scandaluri de corupti sau neapartenenta si necolaborarea cu structuri de conducere ale PCR si ale Securitatii.

Gusa a explicat membrilor CNCD ca decizia PIN poate fi considerata una legitima, deoarece Statutul partidului prevede sa nu fie primiti in partid fostii informatori ai Securitatii sau fostii nomenclaturisti comunisti. "Decizia legata de varsta candidatilor este de natura sa ne pazeasca de asemenea evenimente. Un om de pana in 45 de ani are mult mai putine sanse sa fi fost informator al Securitatii.", a afirmat liderul PIN.

La audieri a fost prezent si Adrian Vilau, care este candidatul UPSC la Primaria Capitalei si care a fost acuzat de PIN ca a fost colaborator al Securitatii.