Tribunalul Galati a amanat pentru maine judecarea cererii formulate de Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, prin care compania solicita constatarea nelegalitatii grevei si incetarea acesteia, anunta NewsIn.

Dupa audierea partilor, completul de judecatori de la tribunalul Galati a hotarat sa amane pronuntarea pentru miercuri la ora 12:00, in dosarul deschis de ArcelorMittal Galati impotriva sindicatului Solidaritatea, care a declansat luni greva generala.

Compania cere instantei sa constate nelegalitatea grevei si sa dispuna incetarea acesteia, invocand o decizie a Ministerului Muncii de revocare a inregistrarii conflictului de interese deschis in combinat in februarie, si invocand, totodata, notificarea abuziva inaintata de sindicat administratiei cu privire la deschiderea grevei si siguranta echipamentelor si a salariatilor intr-o unitate cu foc continuu cum este combinatul siderurgic.

In replica, sindicatul Solidaritatea a cerut instantei sa respinga ca nefondata cererea companiei ArcelorMittal Galati de constatare a nelegalitatii grevei.