Carti de vizita ale agentilor CIA au fost descoperite in birourile TNK-BP in urma perchezitiilor efectuate de autoritatile ruse, sustine publicatia Gazeta.

Centrul pentru relatii cu publicul al FSB (servicul de informatii) a difuzat joi seara un comunicat in care sustine ca perchezitiile din 13 martie de la sediile TNK-BP si BP Tragind Ltd., despre care s-a aflat abia pe 19 martie, au fost intreprinse in cadrul anchetei „privind strangerea de informatii comerciale secrete in folosul anumitor companii energetice straine”.

Potrivit sursei citate, cu o zi inainte de perchezitii, in incercarea de a transmite informatii, au fost retinuti „cetateni rusi cu pasapoarte americane”, fratii Zaslavskie, din care unul, Ilia este angajat al TNK-BP Management, al doilea fiind directorul de proiect al Consiliului britanic.

Astfel, un caz care parea, initial, un ecou al privatizarii (ancheta privind modul de trecere in procedura de faliment a companiei Sidanko), a primit intr-o secunda o esenta politica, precum scandalul cu „piatra spion”, din aprilie 2006.