Un preot roman care activeaza in raionul Cahul din sudul Republicii Moldova a primit o noua citatie prin care este somat sa paraseasca teritoriul statului vecin. Ion Tiblea este unul din cei 3 slujitori ai Mitropoliei Basarabiei care au fost obligati de autoritatile de la Chisinau sa plece din Republica Moldova, anunta Radio Romania Actualitati.

Preotul Ion Tiblea a precizat ca in prima citatie era anuntat ca trebuie sa achite o amenda de 600 de lei moldovenesti si sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova. El a adaugat ca a facut o cerere privind obtinerea unui permis de sedere, insa surse din cadrul politiei din Cahul au declarat ca preotul ar fi incalcat termenul de sedere pe teritoriul Republicii Moldova si ca nu ar dispune de un permis de munca valabil.

La sfarsitul anului trecut, trei preoti si o calugarita cu cetatenie romana apartinand de Mitropolia Basarabiei, subordonata canonic Bisericii Ortodoxe Romane, au primit ordin de a parasi teritoriul Republicii Moldova sub pretextul expirarii permiselor de sedere si a lipsei autorizatiei de munca.