Curtea de Apel Brasov a decis, in aceasta dupa-amiaza, eliberarea sub control judiciar a politistului Cristian Cioaca, sotul avocatei Elodia Ghinescu, disparuta in luna august a anului trecut, anunta televiziunile de stiri. Cristian Cioaca va fi supravegheat pe perioada eliberarii conditionate.

El va fi obligat sa tina legatura cu judecatorul care a luat aceasta decizie si sa se prezinte la Politie ori de cate ori i se va cere acest lucru.

Procurorii pot face recurs la decizia Curtii de Apel Brasov in termen de 24 de ore.

Cristian Cioaca nu va putea fi insa, eliberat, decat maine, la 24 de ore de la decizia de astazi a Curtii de Apel, si numai in cazul in care procurorul de caz nu va face recurs.

Cristian Cioaca fusese arestat preventiv pentru 29 de zile saptamana trecuta, intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi accesat ilegal corespondenta electronica a sotiei sale, Elodia Ghinescu.

Avocatul lui Cristian Cioaca a sustinut, dupa arestarea clientului sau, ca acesta ar fi fost retinut pentru a se face presiuni asupra lui. El a sustinut ca anchetatorii ar urma sa faca presiuni asupra lui Cristian Cioaca pentru ca acesta sa recunoasca o fapta pe care nu a comis-o - ca ar avea legatura cu disparitia sotiei sale.

Cristian Cioaca, inspector in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Brasov, ramane suspendat din functie.