Fostul presedinte al clubului Dinamo, Mircea Stoenescu, a fost audiat joi la DNA, transmite Realitatea TV, care precizeaza ca e vorba de dosarul privind transferurile din fotbalul romanesc.

Stoenescu a fost insotit de avocatul sau, insa nu a vrut sa faca declaratii privind motivul audierii sale de catre procurori.

"Vorbesc romaneste: nu declar nimic! Mi-ati facut suficient rau cu aceasta mediatizare excesiva, asteptati ca instanta sa se pronunte", a declarat Mircea Stoenescu, la iesirea din sediul DNA.

Stoenescu este al treilea om de fotbal care a fost audiat de procurorii DNA in aceasta saptamana, dupa Gica Popescu si Mihai Stoica.

DNA a anuntat saptamana trecuta inceperea urmaririi penale impotriva a 10 oameni din fotbal, intre care nume sonore ca: Ioan Becali, Victor Becali, Gica Popescu, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Meme Stoica sau Gigi Netoiu. Ei sunt acuzati de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul calculat de procurorii anticuroptie se ridica la 1, 7 milioane de euro, rezultat din neinregistrarea sumelor obtinute din transferul a 12 jucatori, banii fiind trimisi in conturilor unor firme off-shore din Insulele Virgine sau Olanda.