Consiliul Suprem de Aparare al Tarii a aprobat, in sedinta de marti, strategia de comunicare pentru prevenirea si limitarea efectelor unei situatii de risc terorist, in perspectiva summit-ului NATO ce va avea loc in aprilie la Bucuresti, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Astfel, CSAT a stabilit intensificarea colaborarii cu serviciile de informatii partenere, avandu-se in vedere tendintele terorismului la nivel international.

CSAT a aprobat Strategia de Comunicare pentru prevenirea si limitarea efectelor unei situatii de risc terorist sau criza terorista, document elaborat de SRI. Acesta "stabileste liniile generale ale informarii publice si pregatirii populatiei pentru un eventual atac terorist, preluand expertiza unor state care s-au confruntat cu fenomentul terorist".

De asemenea, membrii CSAT au discutat despre achizitia de avioane multirol pentru Armata romana, fara a lua o decizie insa in acest sens.

"In cursul sedintei, a fost abordata si tema inzestrarii Armatei Romaniei cu avioane multirol, nefiind insa intrunite toate elementele pentru a se lua o decizie in acest sens", se mai arata in comunicat.