Ioan Rus a demisionat din functia de presedinte al PSD Cluj, decizia fiind luata in cadrul sedintei Biroului Permanent Judetean al formatiunii care a avut loc luni, transmite NewsIn.

Documentul a fost transmis la cabinetul presedintelui PSD, Mircea Geoana, in cursul zilei de luni.

Rus a afirmat ca va ramane vicepresedinte PSD pe Regiunea Nord-Vest, „pentru a incerca o mai buna coordonare a activitatii partidului la nivel regional”.

Fostul prefect de Cluj, deputatul Vasile Soporan, va indeplini functia de presedinte interimar pana la convocarea conferintei pentru alegerea viitorului presedinte al PSD Cluj.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca stia despre decizia lui Ioan Rus si a incercat sa il convinga pe acesta sa renunte la demisie.

Mircea Geoana spune, insa, ca Iona Rus ramane un jucator de baza in echipa de conducere la nivel national. Liderul PSD a subliniat faptul ca gestul lui Ioan Rus este unul de autoevaluare si ca nu are nimic sa ii reproseze acestuia.

Liderul social-democrat si-a exprimat convingerea ca organizatia de la Cluj va gasi cea mai buna solutie pentru conducerea filialei.