O jurnalista din Republica Moldova, colaboratoare a unei publicatii ruse cunoscuta pentru reportajele de investigatie privitoare la Kremlin, nu a mai putut intra pe teritoriul rus dupa o deplasare in scopuri profesionale, relateaza AFP.

Natalia Moraru, care venea dintr-o deplasare in Israel simbata noapte, a aflat in zona de verificare a pasapoartelor de pe aeroportul Domodedovo din Moscova ca serviciile de securitate ruse refuza sa-i permita intrarea in Rusia, scrie New Times in editia online.

"Granicerii nu au dat niciun motiv si niciunul nu si-a dat numele. Ei au spus ca as putea obtine explicatii de la ambasada Republicii Moldova din Moscova", a spus Moraru la radio Echo Moscova. "Cel mai probabil este vorba despre ultimul meu articol intitulat “ Banii ascunsi ai Kremlinului”, care descrie cum au fost finantate alegerile de catre administratia prezidentiala", a spus jurnalista.

Articolul publicat la 10 decembrie, care citeaza bancheri si responsabili politici, povesteste cum Kremlinul a controlat fluxurile financiare ale partidelor in cursa pentru legislativele din 2 decembrie.