Procesul in care Miron Cozma a dat in judecata statul roman a fost amanat de Curtea de Apel Bucuresti, pentru 25 ianuarie 2008.

Miron Cozma a ajuns, vineri, la Bucuresti pentru a lua parte la procesul impotriva statului roman. Fostul lider al minerilor solicita despagubiri, sustinand ca detentia de 179 de zile in inchisoare, in perioada decembrie 2004 - iunie 2005, a fost ilegala, transmit televiziunile de stiri.

Fostul presedinte Ion Iliescu a emis in decembrie 2004 un decret de eliberare pe numele lui Cozma, care a iesit din incisoare pe 16 decembrie in acelasi an. La doua zile, decretul a fost revocat, in urma criticilor venite din partea clasei politice.

Miron Cozma a cerut statului despagubiri de patru milioane de euro, dar Tribunalul Bucuresti i-a acordat doar 10.000 de euro. Procurorii au contestat aceasta sentinta.

Liderul minerilor din Valea Jiului are interdictie de a intra in Bucuresti, dar pentru termenul de vineri, Politia a aprobat intrarea in Capitala. Dupa proces, Cozma trebuie sa paraseasca imediat orasul.