Procurorul general, Laura Kovesi, a declarat luni ca asteapta sa se consulte cu viitorul ministru al Justitiei pe proiectele care vizeaza activitatea procurorilor, relateaza NewsIn. Kovesi a precizat ca a colaborat cu Tudor Chiuariu "bine, dar ineficient".

"Astept de la noul ministru sa ma consulte atunci cand va fi vorba despre proiecte care privesc Ministerul Public", a declarat Kovesi care a adaugat ca nu comenteaza demisia lui Chiuariu. "Este un act unilateral si nu il pot comenta", a spus Kovesi.

Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca ii va prezenta luni demisia sa premierului Tariceanu. "Voi renunta la functia de ministru, iar atunci cand aceasta inscenare va lua sfarsit ma voi intoarce sa reiau ce am inceput", a declarat Chiuariu.

"Nu am gresit cu nimic si refuz sa particip la mascarada pe care ati inscenat-o", a mai declarat Chiuariu adresandu-i-se presedintelui Basescu, care ii ceruse vineri premierului Tariceanu remanierea ministrului Justitiei si a ministrului Muncii, Paul Pacuraru.