Aproape 200 de sindicalisti din Sindicatul Liber Romania Film au pichetat Ministerul Culturii si Cultelor, informeaza Rador.

Protestatarii au venit cu o lista de revendicari, printre care transformarea de urgenta a Regiei Romania Film in societate comerciala pe actiuni.

Maria Bicfalvi, preşedinta a sindicatului, a declarat ca "Romania Film este falimentara", adaugand ca "vinovat este Adrian Iorgulescu si consiliile de administratie, pentru ca ele au condus aceasta regie, ele au scazut chiriile acestei regii deoarece numai falimentandu-le putea sa le dea catre consiliile locale".

Potrivit lui Bicfalvi, din totalul de 416 de cinematografe ce erau in patrimoniu, in prezent mai exista 300, iar functionale sunt 38.

Secretarul de stat, Demeter Andras, a declarat ca, pentru moment, nu exista nici o intentie, nici a RADEF, nici a Ministerului Culturii "ca salariatii RADEF sa fie aruncati in strada".

"RADEF va trebui sa aiba responsabilitate impreuna cu Ministerul Culturii si Cultelor, sa urmareasca un singur interes, si acela este difuzarea de film. In conditiile in care o autoritate locala poate sa asigure mai bine si sa ofere garantiile pentru acest interes general, atunci transferul poate avea loc", a precizat secretarul de stat.