Numeroase fraude electorale s-au inregistat in timpul alegerilor parlamentare de duminica din Rusia, relateaza Rador. Neregulile au fost semnalate de catre observatorii Partidului IABLoko.

In orasul Celeabinsk au fost deschise sectii de votare suplimentare. "S-a adunat 800 de persoane, urna nu este sigilata, iar in cabina de vot se afla o persoana care face fotografii celor care voteaza" - a declarat un reprezentant al Partidului IABLoko.

De altfel, partidele de opozitie si cea mai importanta organizatie rusa de monitorizare a alegerilor, Golos, au anuntat inca de la primele ore ca au constatat deja numeroase nereguli in desfasurara scrutinului.

"Am constatat foarte multe nereguli in intreaga tara", a spus Andrei Klitciov, adjunctul sefului serviciului juridic al Partidului Comunist, cel mai puternic partid de opozitie.

"In intreaga Rusie li s-a interzis observatorilor nostri sa se duca la birourile de vot", a precizat el. Jurnalistilor li s-a cerut acreditare pentru a intra in birourile de vot din mai multe regiuni, in conditiile in care aceasta nu este necesara, a declarat purtatorul de cuvant al organizatiei.