Doi elevi de clasa a VI-a au fost preluati de o ambulanta, vineri, de la scoala din localitatea vasluiana Perieni dupa ce li s-a facut rau, in conditiile in care pe drumul spre scoala au baut tuica luata de unul dintre ei de acasa, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, celor doi copii - un baiat si o fata de 13 ani - li s-a facut rau in timpul orelor, iar conducerea scolii a sunat la 112.

Cei doi copii, elevi in clasa a VI-a la scoala din Perieni, au fost preluati de o ambulanta si transportati la Spitalul de Urgenta Barlad, unde au fost diagnosticati cu "intoxicatie acuta voluntara cu alcool".

"Din cate se pare, cei doi copii au baut alcool pe drumul spre scoala, dupa ce baiatul a luat o sticla de tuica de acasa. In momentul in care au ajuns la caldura li s-a facut rau. Conducerea scolii va anunta primaria din localitate pentru ca asistentul social sa faca o ancheta in acest caz si sa se stabileasca in ce conditii a ajuns ca unul dintre elevi sa aiba bauturi alcoolice asupra sa", a declarat seful Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, Gabriela Placinta.

Vaslui: Copil de 14 ani, gasit in stare de ebrietate in gara

Un copil in varsta de 14 ani din Vaslui fost preluat, vineri, de o salvare a Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ), in stare avansata de ebrietate, relateaza Agerpres. Copilul a fost gasit in zona Garii Vaslui, de catre reprezentantii Politiei Transporturi Feroviare, care au si apelat numarul de urgenta 112, pentru a solicita o ambulanta.

"Copilul a recunoscut ca a consumat bauturi alcoolice dupa iesirea de la scoala si ca a inceput sa se simta rau din aceasta cauza. El urmeaza sa fie transportat la Spitalul Judetean de Urgenta", a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.