Un bucurestean de 56 de ani, care si-a petrecut jumatate din viata in inchisoare pentru mai multe violuri, furturi si talharii, a fost din nou arestat dupa ce, in Vinerea Mare, a violat o femeie intr-un parc din Buzau, la mai putin de o luna dupa fusese eliberat conditionat, anunta Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, Iulian Fentzel a fost retinut, vineri, dupa ce un tanar a anuntat o patrula a Politiei Municipiului Buzau ca mama lui a fost violata in parcul Crang de un barbat care a dus-o cu forta intr-o zona impadurita.

Imediat, toate iesirile din parc au fost blocate, iar Fentzel a fost gasit de un echipaj de jandarmi.

Dupa ce a fost dus la audieri, anchetatorii au stabilit ca acesta este un violator in serie, ajuns la a treia fapta de acest gen. Pe langa violuri, a mai stat la inchisoare si pentru furturi si talharii.

Acesta fusese eliberat conditionat, din Penitenciarul Braila, la 1 aprilie, dupa ce Judecatoria Braila a admis, in 24 martie, "propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Braila".

Sursele citate au precizat ca Iulian Fenzel, a fost condamnat prima oara pentru viol in 2003, cand a primit 12 ani de detentie. El a fost insa eliberat mai devreme, pentru buna purtare, de Judecatoria Moreni.

In februarie 2009, acesta a violat o bucuresteanca pe care a si talharit-o, dupa care a plecat la Focsani, unde, impreuna cu doi complici, a furat din sediul unei firme o geanta in care se aflau 200.000 de lei.