Un incendiu a izbucnit miercuri la un depozit de deseuri toxice aflat in incinta parcului industrial din Campulung Muscel, amenajat pe platforma fostei uzine de autovehicule Aro, la fata locului intervenind mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, transmite Agerpres.

"Incendiul se manifesta la un depozit in care se afla deseuri toxice. Este vorba de resturi de vopseluri, materiale plastice si alte substante. La interventie participa patru autospeciale cu apa si suma si o autoscara, la fata locului fiind trimisa si o ambulanta SMURD", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges, capitanul Madalina Epure.

Potrivit acesteia, un angajat al societatii care detine depozitului a suferit arsuri pe fata si maini in timp ce incerca sa stinga incendiul.

In depozit se afla 3.700 de tone de deseuri, inclusiv deseuri periculoase, potrivit prefectului Cristian Soare.

Societatea care detine depozitul a fost amendata recent de Comisariatul Judetean Arges al Garzii Nationale de Mediu cu 100.000 de lei pentru depozitarea necorespunzatoare a unor deseuri periculoase, autoritatile stabilind totodata un termen de 60 de zile pentru remedierea deficientelor constatate.