Primarul localitatii prahovene Plopu, Adrian Balanescu, a reclamat disparitia unei importate sume de bani si a unor bunuri dintr-o cutie de valori inchiriata la o unitate bancara din municipiul Ploiesti, paguba fiind estimata la o jumatate de milion de euro, sesizarea fiind facuta la o zi dupa ce un alt prahovean a depus la Politie o reclamatie similara care viza aceeasi banca, relateaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, luni, ca politistii au deschis o ancheta dupa ce un barbat a reclamat disparitia unei importante sume de bani si a unor bunuri dintr-o caseta de valori inchiriata la o unitate bancara din Ploiesti.

"Sesizarea a fost facuta vineri, adica a doua zi dupa primul incident de acest gen care a avut loc saptamana trecuta. Reclamatia viza disparitia unei importante sume de bani si unor bunuri dintr-o caseta de valori inchiriata la aceeasi unitate bancara ca si in primul caz", a declarat Brezeanu.

Surse apropiate anchetei au afirmat ca cel de-al doilea reclamant este primarul localitatii prahovene Plopu, democrat-liberalul Adrian Balanescu.

Contactat telefonic, Balanescu a declarat pentru Agerpres ca a sesizat disparitia banilor si a bunurilor vineri dupa-amiaza, valoarea pagubei fiind estimata la 500.000 de euro.

El a precizat ca a inchiriat acea caseta de valori in anul 2006 si ca banii si bunurile (un kilogram de aur in bijuterii si lingouri) pe care le avea depozitate au fost stranse "pe parcursul vietii".

De asemenea, Balanescu a declarat ca banii proveneau din munca lui si a familiei sale, din vanzari de terenuri si dividende.

Un alt barbat a reclamat joi ca i-au disparut bani si bunuri dintr-o caseta de valori inchiriata la aceeasi unitate bancara din centrul Ploiestiului, el sustinand ca valoarea totala a pagubei se ridica la aproximativ 200.000 de euro.

Surse din randul anchetatorilor au precizat ca reclamantul inchiriase o caseta de valori la o sucursala bancara din centrul Ploiestiului. Potrivit agentiei Mediafax, era vorba de o sucursala Raiffeisen Bank.

Conform surselor citate, barbatul a fost audiat la sediul Politiei. In timpul audierilor acesta a revenit asupra declaratiei, modificand valoarea pagubei anuntate initial, respectiv un milion de euro.

In ambele cazuri au fost deschise anchete care sunt in curs de desfasurare.