Tanarul de 18 ani din Targoviste retinut dupa ce a injunghiat in gat un elev de 15 ani care a murit la spital consuma droguri in ultima perioada, afirma tatal vitreg al acestuia, precizand ca "din cauza anturajului" baiatul renuntase la scoala, scrie Mediafax.

"Am ramas stupefiat cand am auzit ce s-a intamplat. La inceput a fost un copil foarte cuminte. Apoi, din clasa a V-a anturajul l-a stricat. A inceput sa fumeze, iar in ultimul timp lua droguri. Tigari de-alea, stiu eu ce fumeaza? Droguri", a spus Vasile Vasilescu, tatal vitreg al agresorului.

Mama tanarului, insa, a negat ca fiul sau ar consuma droguri: "Nu-l credeam in stare de asa ceva. Nu consuma droguri".

Tanarul de 18 ani acuzat ca a injunghiat in gat un elev de 15 ani care a murit la spital a fost retinut, in noaptea de luni spre marti, pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, sub acuzatia de omor calificat. Marti, el va fu dus la Tribunalul Dambovita cu propunerea de arestare preventiva.

Luni seara, anchetatorii au gasit cutitul cu care tanarul este acuzat ca l-a injunghiat in gat pe elevul de 15 ani de la un liceu din Targoviste, arma alba fiind descoperita la locuinta suspectului, din localitatea Razvad, si nu la locul indicat initial de catre acesta procurorului de caz si politistilor, si anume o zona de pe un pod peste raul Ialomita. Ulterior, tanarul a recunoscut ca a ascuns cutitul la locuinta sa din Razvad, comuna invecinata cu municipiul Targoviste.

Iulian Vlad, suspectat ca l-a injunghiat in gat pe Alexandru Andrei S, elev in clasa a IX-a la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Targoviste, a fost audiat mai multe ore de catre procurorul de caz la Parchetul Tribunalului Dambovita, dupa ce fusese audiat la Politia Targoviste, fiind acuzat de omor calificat, infractiune pedepsita cu inchisoarea intre 15 si 25 de ani.

Tanarul si-a recunoscut fapta, luni seara, in fata anchetatorilor, afirmand ca nu-l cunostea pe elev si ca totul s-a petrecut inopinat, dupa ce s-au ciocnit unul de celalalt, dupa care i-a indrumat pe politisti la locul unde sustinea initial ca a aruncat cutitul, respectiv in raul Ialomita.

"Tanarul sustine ca a fost un conflict in strada intre el si victima. Are o motivatie stupida, ca a avut o disputa cu acesta, dupa care i-a aplicat o lovitura cu un cutit. Nu pot sa va confirm declaratia lui ca a aruncat cutitul in apa. Se verifica", declara procurorul de caz Dorel Stanescu de la Sectia penala a Parchetului de pe langa Tribunalului Dambovita.

Anchetatorii au gasit urme de sange pe ambele trotuare ale strazii unde a avut loc incidentul.

Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Targoviste a fost injunghiat in gat, luni, in apropierea unitatii de invatamant, adolescentul fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste, unde a decedat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, profesor Mihaela Anton, victima era elev in clasa a IX-a la Colegiul Economic si se indrepta spre cursuri in momentul in care a fost injunghiat.

"Elevul facea naveta din localitatea Picior de Munte de langa Gaesti la Targoviste, iar din relatarile colegilor care il insoteau rezulta ca incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, in drum spre scoala. Elevul a murit, am fost si noi informati, iar primele date arata ca pe respectivul gang elevul a fost strigat de catre un tanar dintr-un grup care era in acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: ᅡtu opreste-te!ᅡ, iar agresorul l-a lovit cu un cutit la gat", afirma Anton.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Targoviste, Elena Ionescu, declara ca elevul a fost adus in stare foarte grava, cu o taietura la gat, "probabil cu cutit".

"El a fost resuscitat 30 de minute, dar rana nu i-a asigurat supravietuirea cu toate eforturilor echipelor medicale mobilizate pentru a-i salva viata acestui tanar. Dupa o jumatate de ora de resuscitare a fost declarat decesul acestuia, pacientul fiind in stop cardiorespirator", spunea medicul.

Directorul Colegiului Economic "Ion Ghica" din Targoviste a declarat ca reprezentantii scolii se preocupau de situatia elevilor de clasa IX-a intrucat existau "semnale" ca "mai multi indivizi dubiosi ii cautau frecvent pe acesti elevi".

De asemenea, directorul Colegiului Economic "Ion Ghica" din Targoviste, profesor Suzana Ilie, a afirmat ca elevul de clasa a IX-a avea rezultate bune la scoala si nu a creat probleme disciplinare.

Colegii si prietenii baiatului de 15 ani injunghiat mortal la Targoviste au decis sa se intalneasca, marti, pe Platoul Prefecturii Dambovita, pentru a-i aduce un ultim omagiu adolescentului, dar si pentru a protesta fata de violenta din societatea romaneasca.