Turista de 20 de ani, din Ungaria, care a alunecat sambata intr-o prapastie din Muntii Fagarasului a fost salvata de echipajele Salvamont Sibiu si Arges, care, impreuna cu jandarmii montani, au urcat-o intr-un elicopter SMURD ce a transportat-o de urgenta la Targu-Mures, a precizat Seful Salvamont Sibiu, Adrian David.

"Operatiunea de salvare a reusit. Femeia este constienta, are un traumatism toracic si unul cranio-cerebral. Ea a fost asistata de un salvamontist din Gheorghieni, pana am reusit sa ajungem si noi. Pacienta a fost preluata de elicopterul SMURD Mures", a declarat seful Salvamont Sibiu, citat de Agerpres.

"Din primele informatii stim ca tanara este studenta si in urma accidentului de pe munte are un traumatism cranio-cerebral si unul toracic. Fata este constienta, se afla in elicopterul SMURD care a preluat-o de pe munte si urmeaza sa fie investigata la computerul tomograf pentru a vedea daca are leziuni deosebite interne", a precizat, pentru AGERPRES, dr. Cristian Boeriu, seful SMURD Mures.

Tanara, in varsta de aproximativ 20 de ani, a fost salvata sambata dupa o interventie de cateva ore de salvamontisti din Sibiu si Arges si un grup de jandarmi montani.

Potrivit sefului Salvamont Sibiu, Adrian David, turista face parte dintr-un grup venit din Ungaria la Balea Lac iar primul-ajutor a fost posibil in urma unui apel la 112.

Femeia a alunecat intr-o prapastie aflata la altitudinea de 2.200 de metri, in Muntii Fagarasului, aproape de varful Laitelul.